veliko pojačanje

Dinamo dogovorio jedan od najvećih transfera u povijesti kluba

31.07.2024 u 21:40

Bionic
Reading

Dinamo i Deportivo Cali dogovorili su transfer 21-godišnjeg krilnog nogometaša Juana Cordobe, tvrdi kolumbijski novinar Mariano Olsen.

Deportivo Cali će za svog najboljeg igrača dobiti 2,1 milijun eura i 20 posto od sljedećeg transfera. Cordoba stiže kao pojačanje za Dinamovu desnu stranu te će tako riješiti veliki problem zagrebačkog kluba koji je mjesecima tražio desnokrilnog nogometaša.

Cordobu je, tvrdi Olsen, pokušao dovesti i klub iz MLS-a, ali je igrač navodno želio samo u Dinamo. Ove sezone je odigrao 21 utakmicu te zabio šest golova uz dvije asistencije.

Po potrebi može pokriti i poziciju lijevog krila, ali je tu Dinamo dosta popunjeniji s Markom Pjacom, Lukom Stojkovićem i Arberom Hoxhom.

Ovo je jedan od najvećih ulaznih transfera Dinama u povijesti. Od stranih nogometaša više su plaćeni samo Iyayi Atiemwen (2,65 milijuna eura), Junior Fernandes (2,5 milijuna eura) i Adrian Calello (2,2 milijuna eura). Rekordan Dinamov transfer je dovođenje Marka Roga iz Splita za pet milijuna eura.