PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Dinamo pred teškim izazovom; izvukao austrijski Salzburg

05.08.2016 u 11:58

Bionic
Reading

U Nyonu se održao ždrijeb play-offa Lige prvaka, a zagrebački Dinamo je kao posljednju prepreku za ulazak u skupine dobio starog znanca Salzburg

Dinamo je pobjedom protiv imenjaka iz Tbilisija osigurao desetu godinu zaredom europsku jesen, jer ukoliko 'modri' ispadnu od Salzburga, sezonu će nastaviti u jednoj od skupina Europske lige. No naravno da je puno atraktivnije i financijski unosnije izboriti Ligu prvaka, ali pred 'modrima' je težak zadatak. Statistika im ne ide na ruku.

Naime, hrvatski prvak ne pamti po dobrome prošle europske oglede s ovom austrijskom momčadi. Čeitri puta su se susreli i Dinamo nije osjetio slast pobjede. U sezoni 2014/15. Salzburg je upisao dva uvjerljiva trijumfa u skupini Europske lige (4:2, 5:1), a 2009. u trećem pretkolu Lige prvaka Austrijanci su izbacili Dinamo s 1:1 i 2:1.

Prva utakmica play-offa igrat će se 16. ili 17. kolovoza (Maksimir), dok je uzvrat na rasporedu 23. ili 24. kolovoza (Salzburg).

Dodajmo kako je Salzburg ove sezone u 2. pretkolu u dvije utakmice bio bolji (1:0, 2:0) od latvijske Liepaje, dok su Austrijanci u 3. pretkolu istim rezultatima (1:0, 2:0) bili uspješniji od albanskog Partizanija iz Tirane. Još nisu primili niti jedan pogodak u Europi...

PLAY-OFF PRVAKA

Ludogorec (Bug) – Viktoria Plzen (Češ)
Celtic (Ško) – Hapoel Beer-Sheva (Izr)
Kopenhagen (Dan) – APOEL (Cip)
Dundalk (Irs) – Legia (Polj)
Dinamo Z. (Hrv) – Salzburg (Aut)

PLAY-OFF NEPRVAKA:
Steaua (Rum) – Manchester C. (Eng)
Porto (Por) – Roma (Ita)
Ajax (Niz) – Rostov (Rus)
Young Boys (Švi) – Borussia M. (Njem)
Villarreal (Špa) – Monaco (Fra)