NIŠTA OD SENZACIJE

Dinamo preživio u Kupu; preokret 'modrih' u Ždralovima

27.10.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Dinamo se plasirao u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je u Ždralovima svladao Mladost 3:1 (0:1)

'Modri' su branitelji naslova u Kupu, a zamalo su se oprostili od ovoga natjecanja već u osmini finala. Poslije poraza u Ligi prvaka (Olympiacos) i prvenstvu (Rijeka) hrvatski prvak je stigao kod trećeligaša da bi se vratio na pobjednički kolosijek, a to mu je teškom mukom i uspjelo.

Mamić je na travnjak poslao kombiniranu momčad (Ježina, Boras, Benković, Musa, Mamić, Pavičić, Šovšić, Cekici, Ćorić, Hodžić i Henriquez) koja je u prvih 20 minuta složila nekoliko opasnih situacija, ali na vratima je Mladost imala raspoloženog Srbljanovića.

Kazna za promašaje maksimirske družine stigla je u 38. minuti, kada je poslije kornera pogodio usamljeni Starčević.

Ipak, u nastavku je Dinamo preokrenuo te mu se nije ponovilo ono što se znalo događati u prošlosti - da ispadne od autsajdera, kao nekada od Dugog Sela ili Naftaš Ivanića.

Prvo je u 62. Soudani ubacio za Hodžića, a on je s pet metara glavom donio izjednačenje, da bi osam minuta kasnije Ćorić nesebično poslužio Henriqueza, kojem nije bilo teško iz blizine zatresti mrežu za vodstvo 2:1.

Potvrda Dinamovog prolaska došla je u 87. minuti nakon brze akcije koju je završio Soudani. Zasluženo slavlje zagrebačkog sastava, no treba spomenuti da se i Mladost pokazala u dobrom svjetlu.