SAM KRAJ PRIPREMA

Dinamo rasturio Vardar na Maksimiru; Pjaca oduševio, pogledajte golove

23.07.2024 u 20:54

Bionic
Reading

Dinamo je pobijedio Vardar u pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone. Na Maksimiru je završilo 3:0 nakon potpune dominacije hrvatskog prvaka. Modrima sada slijede još dva prijateljska ogleda protiv Šahtara

Dinamo je danas na Maksimiru pobijedio Vardar u jednoj od posljednjih pripremnih utakmica prije početka nove sezone SuperSport HNL-a. Modri su dominirali večinom susreta i na kraju pred više od 2.000 ljudi na Maksimiru slavili s 3:0.

Dominacija u prvom poluvremenu

Golove u prvom poluvremenu zabili su Sandro Kulenović u 37. i Marko Pjaca, kome je to prvi pogodak od povratka na Maksimir (iako neslužbeni), u 45. Bio je to period intenzivne dominacije Modrih, koji su na odmor mogli (možda čak i morali) ići s većom prednošću. Sergej Jakirović odabrao je možda i najjaču moguću postavu; Bruno Petković i Kulenović bili su u napadu, s tim da je Petković često igrao kao čista desetka, obrana je bila više-manje standardna, uz Arbera Hoxhu i Pjacu na krilima i dvostruki pivot Josip Mišić - Petar Sučić u sredini.

Ovaj Vardar nikako nije mogao parirati takvom Dinamu; samo su veliki promašaji Kulenovića (na početku) i Petkovića (na kraju poluvremena) zadržali rezultat pristojnim. Jakirović je u nastavku zamijenio kompletnu momčad, pa se tako na drugih 45 minuta može gledati i kao na potpuno drugu utakmicu.

U drugom poluvremenu, druga priča

Priliku su dobili, između ostalih, Fran Brodić, Marko Rog, Lukas Kačavenda i Luka Vrbančić. Modri su i u potpuno novom sastavu bili bolja momčad, ali izostala je potpuna dominacija kao u prvom djelu, kao i konkretno stvaranje šansi.

Pa ipak, Dinamova kvaliteta donijela mu je još jedan gol kao točku na i. Rog je izveo korner, a glavom je zabio Raul Torrente, novo Dinamovo pojačanje. Igrala se tada 85. minuta i bilo je jasno da je priči kraj. Sve u svemu, Jakirović može biti zadovoljan; dao je priliku velikom broju igrača, Dinamo je djelovao moćno u prvom poluvremenu, a i rezultat izgleda prilično lijepo na papiru. Sad je na redu - Šahtar.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +31
Dinamo - Vardar (23.7.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.