ČETVRTFINALE KUPA

Dinamo rekordnom pobjedom ponizio Hajduk

18.12.2013 u 12:08

  • +16

GNK Dinamo - HNK Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Nakon nedjeljne utakmice Dinama i Hajduka, u kojoj je bilo atraktivnih poteza i navijačkog skandiranja te smo gledali dva raspoložena suparnika, u prvom četvrtfinalnom dvoboju Hrvatskog nogometnog kupa istih suparnika isplivao je samo – Dinamo. 'Modri' su deklasirali 'bile' 5:0 te stekli veliku prednost uoči uzvrata koji se igra 18. prosinca u Splitu. Ovo je ujedno i najveća pobjeda Dinama nad Hajdukom od osamostaljenja Hrvatske

Iako je sportski nekorektno nekoga prekrižiti nakon prve utakmice, dojam je da se splitski Hajduk već u prvoj četvrtfinalnoj utakmici 'pozdravio' s Kupom koji je uzeo prošle sezone. Jer Dinamo je pobijedio s velikih 5:0.

Za razliku od nedjeljnog, prvenstvenog derbija, ovaj prvi četvrtfinalni ogled Kupa protekao je u posve drugačijoj atmosferi. Boysi su bojkotirali utakmicu zbog policijske represije i odluke da tijekom dana privodi njihove brojne pripadnike, a nakon 15-ak minuta skandiranja, i to uglavnom protiv čelnih ljudi HNS-a i Zdravka Mamića, s istočne tribine maksimirskog stadiona otišla je i Torcida, pokazavši još jednom da su navijači na istom zadatku.

Možda i u pravom trenutku po njih, jer Dinamo je u 17. minuti naplatio bolju igru te pogotkom Joea Šimunića, koji je glavom skrenuo loptu ubačenu iz kornera, poveo 1:0. Prije tog gola dobre su prilike imali Soudani i Fernandes, ali Kalinić je, baš kao i u nedjelju, odlično branio svoja vrata. Doduše, nije čak ni on najzaslužniji za taj minimalan zaostatak, već Čileanac Junior Fernandes koji je imao odlične prilike u 30. i 39. minuti, ali oba je puta pucao preko gola.

Dinamo - Hajduk 1:0 (Šimunić, 17')

U drugi dio Tudor je ušao s Bašićem, umjesto Iluridzea, a već u 46. minuti Bradarić je zaprijetio, ali lopta je otišla kraj gola. Na drugoj strani, nakon brze akcije 'modrih' i ubačaja Fernandesa Kaliniću je ispala lopta točno na nogu Duje Čopa, a Dinamov je napadač bez većih problema pogodio za 2:0.

Dinamo - Hajduk 2:0 (Čop, 47')


Gosti iz Splita nakon tog gola kao da su stali jer 'modri' su sve lakše dolazili pred gol Kalinića, a posebno se dobro to vidjelo u 56. minuti, kada je Soudani prošetao kroz obranu 'bilih', a Fernandesu nije bilo teško pogoditi za 3:0.

Dinamo - Hajduk 3:0 (Fernandes 56')


Naravno, teško je bilo za očekivati da će se promijeniti nešto u igri gostiju, iako je Tudor uveo Kiša umjesto Vršajevića. U 64. minuti stigla je nova kazna za takvu igru. Soudani je dobro ušao po lijevoj strani u kazneni prostor gostiju i poslao prizemnu loptu koju je Čop bez problema pospremio u mrežu za velikih i uvjerljivih 4:0.

Dinamo - Hajduk 4:0 (Čop, 64')


Imao je Čop još jednu odličnu priliku, ali umjesto da asistira nekom od suigrača, odlučio se na udarac i pogodio vratnicu. Ipak, da Splićani odu posramljeni iz Zagreba, za to su se pobrinuli Fernandes i Soudani koji su odlično asistirali Haliloviću, a on je tako zabio svoj prvi seniorski pogodak Hajduku.

Dinamo - Hajduk 5:0 (Halilović, 81')

Uzvrat na Poljudu je 18. prosinca.