SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Dinamo se dugo mučio, ali na kraju izborio osminu finala Kupa protiv niželigaša

25.09.2024 u 18:05

Bionic
Reading

Modri su slavili na gostovanju protiv Banjole (3-1) i prekinuli niz od četiri utakmice bez pobjede u svim natjecanjima

U posljednjem susretu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa branitelj naslova Dinamo pobijedio je u gostima četvrtoligaša Banjole 3-1 (2-1).

Nakon samo deset minuta igre Dinamo je vodio 2-0 nakon golova Darija Špikića u šestoj i Sandra Kulenovića u 10. minuti. Domaćin je smanjio u 34. minuti, a strijelac je bio Alen Kamenički, dok je

Premda je privremeni trener Dinama Sandro Perković najavio kako će ovo gostovanje odraditi igrači koji manje nastupaju i dalje je to bila respektabilna momčad, pogotovo u usporedbi sa suparnikom. Tijekom utakmice u igru su ulazili i svi najjači Dinamovi aduti.

Početak Dinama bio je uistinu žestok te je branitelj naslova u uvodnih deset minuta postigao dva pogotka. U šestoj minuti iz blizine je poentirao Špikić, dok je četiri minute kasnije već bilo 2-0. Špikić je asistirao Kulenoviću koji je svladao suparničkog vratara.

Dinamo je nastavljao pritiskati nedoraslog suparnika, ali prvu iduću veliku šansu imao je domaćin. U 17. minuti je Miljanić pucao glavom, ali direktno u Danijela Zagorca, vratara Dinama.

  • +48
SuperSport Hrvatski nogometni kup: Banjole - Dinamo, 25.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

Od tada je Banjole postajao sve ravnopravniji, a šansu su se nizale na obje strane. Kulenović je pogodio vratnicu u 30. minuti, dok je u 34. nastao delirij na stadionu. Loše je reagirala obrana Dinama, a lopta je stigla do samog Kameničkog koji je lijepo zahvatio loptu i zakucao je u mrežu za 1-2.

SuperSport Kup: Banjole - Dinamo 0:1 (Špikić `6) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel

U uvodnom dijelu nastavka susreta još je manje izražena bila dominacija Dinama. Hrvatski prvak je diktirao ritam igre, ali je teško stvarao prave prilike. Možda prva izraženija bio je udarac Raula Cordobe u 61. minuti koji je fijuknuo pored vrata. Deset minuta kasnije pokušao je i Kulenović, ali je lopta otišla preko vrata, dok je trener Dinama Perković u 78. minuti u igru ubacio i svoje najjače adute, Brunu Petkovića i Josipa Mišića.

Igralo se tada cijelo vrijeme na polovici domaćina i pritisak je okrunjen u 86. minuti. Pierre-Gabriel je lijepo centrirao, a Ademi je glavom pogodio za 3-1. Do kraja susreta još je Cordoba prebacio prazna vrata, a Dinamo je proslavio prolaz među 16 najboljih.

SuperSport Kup: Banjole - Dinamo 0:2 (Kulenović `9) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel/HNS
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
SuperSport Kup: Banjole - Dinamo 1:2 (Kamenički 34`) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel/HNS
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport