DRAMA NA MAKSIMIRU

Dinamo slomio hrabri Split tek nakon penala u finalu Kupa!

20.05.2015 u 22:54

  • +7

Hrvatski kup, finale: Dinamo - Split

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Bionic
Reading

U uzbudljivoj završnici nogometnog Kupa Hrvatske Dinamo je protiv Splita po 13. put došao do titule pobjednika, no tek nakon udaraca s bijele točke

Zoran Mamić može odahnuti. Dinamo je osvojio dvostruku krunu i nakon tri godine suše ponovo trijumfirao u Kupu. Teže nego što je bilo očekivano slomili su 'modri' Splićane na Maksimiru, tek boljim izvođenjem penala u kojem su gosti potpuno podbacili.

Pred 11 tisuća okupljenih gledatelja Dinamo je bio opasnija momčad na terenu, no Split se odlično branio. U uvodnoj fazi utakmice prijetili su Zagorcu Ćorić i Soudani iz daljine te Pivarić iz slobodnjaka, no splitski golman ostao je nesavladan. Najbolji priliku prije odmora imao je Sigali koje je ostao sam u 28. minuti, no poslao je loptu u izglednoj poziciji pokraj gola.

U drugom dijelu nije se ništa promijenilo, a Dinamo je nastavio bezuspješno prijetiti. Opet se sve svodilo na dalekometne udarce Soudanija, Ademija i Juniora Fernandesa koji nisu našli put prema mreži. U 64. minuti Split je mogao šokirati favoriziranog protivnika, no Cikalleshi je milisekundu zakasnio na jedno ubacivanje i tako propustio iz blizine zabiti pogodak.

U sudačkoj nadoknadi regularnog dijela Split je ponovo dobio priliku kazniti Dinamove promašaje nakon što se Šimunović okliznuo i dopustio Rogu da se sjuri prema Ježini, no napadač se spetljao i na kraju nije niti uspio pucati po golu.

Utakmica je otišla u produžetak, gdje je Nino Galović dobio drugi žuti karton i tako otežao posao Splićanima. No, nije bilo pravih prilika u 30 dodatnih minuta pa je odluka morala pasti s bijele točke.

Kad su Splićani već počeli vjerovati da bi mogli do senzacije nakon što su izdržali 120 minuta na Maksimiru, izvođači penala su ih iznevjeriili. Blagojević i Rog promašili su cijeli gol, dok su izvođači Dinama Henriquez, Pivarić, Taravel i Machado bili precizni i donijeli svom klubu novu titulu.

Hrvatski Kup, finale:

Dinamo – Split 0:0 (4:2)