POGLEDAJTE TAJ POGODAK

Dinamo slomio Split čudesnom golčinom Čopa

15.08.2014 u 22:12

  • +6

MAXtv 1. HNL, 5. kolo, GNK Dinamo - RNK Split

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

U prvoj utakmici petog kola MAXtv Prve lige Dinamo je na Maksimiru pred oko dvije tisuće gledatelja svladao Split fantastičnim pogotkom Duje Čopa

Uoči europskih obveza u play-offu Europske lige Dinamo i Split su morali odraditi međusobni ogled, a nakon njega puno zadovoljniji može biti hrvatski prvak, jer je i nakon petog kola ostao na stopostotnom bodovnom učinku. 'Modri' su zasluženo slavili 1:0, iako nije bilo lako...

Split se u Maksimiru postavio čvrsto i disciplinirano, a u pojedinim trenucima je presingom pokušao dati do znanja domaćinu kako se nije došao braniti.

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Machado (od 67. Vukojević) - Soudani, Wilson, Čop (od 73. Henriquez)
SPLIT: Vuković - Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević - Vidović (od 78. Mršić), Dujmović - Belle (od 53. Cikalleshi), Rog, Glavina - Bilić (od 71. Bagarić)

Dinamo se mučio, par ubačaja u šesnaesterac gostiju nisu davali nikakav rezultat, a pokušaji iz daljine odlazili su daleko od gola ili završavali u gustom bloku 'crvenih'.

U 26. minuti dogodila se je sporna situacija. Šimunić je uklizavanjem u svojem kaznenom prostoru odnio loptu ispred Ibriksa, ali ju je i dirao rukom. Sudac Vučkov nije pokazao na bijelu točku.

Obje strane su bile rastrčane, ali nedostajalo je maštovitosti kako bi se nadmudrile zadnje linije. Izgledalo je kako će se na odmor bez pogodaka, ali tako nije mislio Duje Čop.

Dinamov napadač primio je loptu na 20-ak metara od gola, pogledao gdje je Vuković i zatim fantastično pogodio njegov gornji lijevi kut. Bilo je to neobranjivo i nevjerojatno precizno, jer je 'projektil' prvo udario u vratnicu te se odbio u mrežu.

U nastavku smo gledali sličan nogomet, veliku želju kod igrača jednog i drugog sastava, a prva ozbiljnija situacija dogodila se nakon pogreške Šimunića. Bilić mu je u 56. ukrao loptu, sjurio se prema golu, ali je s desna iskosa pucao preslabo za Eduarda.

Treneri su posegnuli za osvježenjima, a vrijedi spomenuti ulazak povratnika Vukojevića te igrača iz Manchester Uniteda Henriqueza. Upravo je Čileanac mogao sve riješiti, jer je imao dvije dobre šanse za pogodak. Jednu mu je u 77. skinuo Vuković, a drugi puta nije pogodio okvir vratiju.

Dinamo se opasno igrao sa živcima svojih navijača, jer je u 84. Henriquez idealno poslužio Wilsona, a on je prvo oklijevao, a zatim neometan sa 16 metara opalio pored gola. Njihove promašaje gosti ipak nisu znali kazniti (Mršićev udarac je u sudačkoj nadoknadi prošao pored desne vratnice) pa je Dinamo nastavio prvenstveni pobjednički niz.