malo ili ne?

Dinamo već sada zaradio milijune, a igrači će svoj dio dobiti kroz premije

15.08.2019 u 08:07

Bionic
Reading

Pred Dinamovim igračima posljednja je prepreka za ulazak u skupine Lige prvaka, a ona se zove Rosenborg. Prođe li Dinamo Norvežane, bit će mu to sedmi nastup u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju

Pobjedom protiv Ferencvarosa Dinamo je osigurao nastup u grupnoj fazi jednog od europskih klupskih natjecanja ove sezone te najmanje 8,92 milijuna eura Uefine nagrade, a smiješi mu se rekordnih 15,25 milijuna eura ako po sedmi put uđe u skupine najelitnijeg nogometnog klupskog natjecanja.

No, prema dojmu s utakmice protiv Ferencvarosa, te iskustva i energije koju su Bjeličini igrači slali nakon pobjede 4:0, čini se da Dinamu ovog puta ni Rosenborg neće moći poremetiti planove. Jer, jednostavno, Dinamo je 'zreo' za taj europski iskorak.

A da se ne bi dogodilo kako igrači nemaju motiva, iako ga imaju bez obzira na sve, pobrinuli su se i čelnici kluba, te su prema pisanju Sportskih novosti, s igračima već dogovorili visinu premija.

Igrači koji su igrali najviše utakmica u pretkolima Lige prvaka, primjerice Dominik Livaković, Arijan Ademi, Petar Stojanović, Dino Perić, Mislav Oršić dobit će 100.000 eura bruto premija ako izbace Rosenborg. U neto iznosima to izgleda manje, ali vjerujte, iznosi su koji će se itekako osjetiti.

Nisu oni jedini koji će biti nagrađeni, jer velike su partije odigrali i Emir Dilaver, Dani Olmo, Bruno Petković, Nikola Moro, Izet Hajrović, ali oni bi dobili ipak nešto skromniju količinu novca jer su odigrali nešto manje minuta u dosadašnjim kvalifikacijama za Ligu prvaka.

  • +8
Liga prvaka, 3. pretkolo: Ferencvaros - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL