PO PRVI PUT

Dinamo više ni po čemu nije najbolji!

20.10.2013 u 10:07

Bionic
Reading

Iako su dobar dio ove sezone odigrali ispod svojih mogućnosti, cijelo je vrijeme ostao dojam kako je Dinamo i dalje kvalitetom najbolja momčad lige. Sada, u tri bitne kategorije – razina snage momčadi, igrača i trenera – Dinamo nije na prvom mjestu

Gotovo kroz čitavi tijek prvenstva, iako su imali nekoliko loših ili vrlo loših utakmica, Dinamo je na našem portalu Tribina.hr bio smatran ekipom koja ima, ako ništa drugo, onda barem najkvalitetnije pojedince. Sada se i to promijenilo.

Najbolji Dinamov igrač i dalje je Soudani, s procjenom razine snage na 4.8 (europska klasa igrača), a ispred njega je riječki trojac Benko, Vargić i Kramarić. Iako ima veću razinu trenerske snage nego li je to imao Kruno Jurčić, Ivanković i dalje jako zaostaje za Matjažom Kekom, a sama je momčad Dinama s razinom snage 3.7 pala ispod i Rijeke i Hajduka, koji imaju 4.7, odnosno 4.3.

Čak i Soudanijeva razina snage pada od početka prvenstva


Nekoliko crtica o tome kako je Dinamo još jednom razočarao u Splitu, napisao je Bruncek, koji se tom prilikom i pomalo našalio o tome tko bi mogao preuzeti kormilo modrog sastava:

'Nakon još jednog debakla, Zdravko Mamić uzima mobitel u ruke i okreće dobro znani broj. Ne treba ni tražiti u imeniku, zna ga već napamet. S druge strane javlja se poznati glas: 'Recite šefe'... Zapet kao puška, Kruno Jurčić se pakira i kreće prema Maksimiru na potpisivanje ugovora. Tanac sa smiješkom na licu i par sto tisuća eura u džepu pozdravlja novinare i odlazi sa stadiona. Navijači u depresiji stavljaju svu ušteđevinu na hendikep PSV-a u četvrtak i zadovoljno trljaju ruke. Po meni bi ovakav rasplet bio zadovoljavajuć! Kruno možda ne može ništa popravit ali ni lošije od ovoga ne može. Navijači će se malo smijat, zaradit koju kunu i Dinamo će nastavit svojim putem..


Utakmica u Splitu ispod svih standarda derbija. Dosadno, sporo, tehnički nedorečeno. Čestitke Splitu na odlično odrađenom bunkeru i na iskorištenju svoje šanse. To je nogomet, ako iskoristiš priliku koja ti se pruži imaš odlične šanse za dobar rezultat. Dinamo nije uspio niti stvoriti šansu, ali da ju je i kojim slučajem stvorio ne vjerujem da bi je plavi 'golgeteri' iskoristili.

Ružno bi bilo napasti Ivankovića i reći da je on glavni krivac. Radi s dosta limitiranom momčadi punom egoista i nezainteresiranih pojedinaca. Ali realno, trener radi taktiku, trener uigrava momčad. Ako se ja i moja ekipa s kvarta možemo uigrati, onda mi ne može nitko reći da se profesionalni igrači ne mogu uigrat i da ne mogu odigrat pokoju zamišljenu i kvalitetnu akciju. Ovo sve polako gubi smisao i ne vidim izlaz iz tunela.

Dinamu treb zaokret od 180 stupnjeva i to čim prije. Promijenit momčad, promijenit 'stručnjake', izradit kvalitetan plan i program razvijanja momčadi. Žrtvovat možda prvenstvo i kup jednu sezonu za budućnost kluba i stvaranja kvalitetne momčadi. Ništa ne ide preko noći a pogotovo ne sa ovakvim pristupom. U krajnjoj liniji Igor Štimac je slobodan.. Možda jednostavno treba nastavit ovaj cirkus da se nacija malo zabavi...'

Ako želite pročitati i ostala mišljenja o utakmici Split-Dinamo, učinite to na portalu Tribina.hr