GNK Dinamo

Dinamu se vraća igrač plaćen 2,7 milijuna eura. Je li on Bjeličino rješenje?

14.10.2024 u 16:32

Bionic
Reading

Bjelica vraća Petra Bočkaja u prvi tim Dinama.

Kad je Petar Bočkaj za Badnjak 2022. za 2.7 milijuna eura stigao iz Osijeka u Dinamo, mnogi su očekivali da je modri tim napravio fantastičan posao da će na poziciji lijevog boka biti pokriven na dugo vremena. Štoviše, aduti akvizicije pristigle iz Osijeka su bile te da je podjednako dobro mogao igrati i u vezi.

Ipak, Bočkaj se nije naigrao na Maksimiru. Najprije ozljede, a onda spor povratak u formu, ostavile su ga po strani i u ljeto prošle godine Bočkaj je otišao na posudbu u ciparski Pafos. Vratio se ovo ljeto na Maksimir i trenirao, doduše ne s prvom ekipom, nego odvojeno, jer je i dalje pod ugovor s prvakom Hrvatske.

Nakon povratka s Cipra pisalo se da bi mogao otići u turski Gaziantep, no čekajući da se taj posao realizira, ozlijedio je metatarzalnu kost. Nakon što je odradio rehabilitaciju, Bočkaj je odlučio ostati u Zagrebu, a izgleda da Nenad Bjelica ne želi otpisati nekadašnju veliku nadu.

'Pero se danas pridružio prvoj momčadi Dinama i nastavlja s procesom rehabilitacije nakon ozljede metatarzalne kosti koju je zadobio u srpnju', objavio je Dinamo. Neslužbeno se doznaje kako je Bočkaj krenuo je s trčanjem i trebat će mu još sigurno mjesec dana treninga i rehabilitacije da se vrati u punu formu i nije nemoguće da zaigra do kraja polusezone.

Bočkaj u Dinamu ima ugovor do ljeta 2027. godine i godišnju plaću od čak 550.000 eura, što ga svrstava među plaćenije igrače u svlačionici. Upravo taj teret plaće, ali i činjenica da Dinamo još uvijek nema jasnu prvu opciju na lijevom boku, mogli bi biti argumenti zbog kojih bi Bjelica pokušao oživiti Bočkaja i od njega dobiti opciju na toj poziciji, makar i samo u Supersport HNL-u.