ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE

Dinamu upala sjekira u med, Rijeci iznimno teška grupa!

29.08.2014 u 14:04

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo izvučen je u skupini D, zajedno sa Salzburgom, Celticom i rumunjskom Astrom, dok je Rijeka dobila iznimno atraktivnu skupinu sa Sevillom, Standardom te Feyenoordom

Zagrebački Dinamo izvučen je u skupini D, zajedno sa Salzburgom, Celticom i rumunjskom Astrom, dok je Rijeka dobila iznimno atraktivnu skupinu sa Sevillom, Standardom te Feyenoordom.

Tako će Dinamo igrati protiv Austrijanaca koji su vrlo iznenađujuće poraženi protiv švedskog Malmoa, u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te protiv škotskog Celtica, koji je prvo visoko poražen protiv Legije (pobjeda za 'zelenim stolom'), da bi njihove nade o Ligi prvak ipak uništio Maribor. Skupinu kompletira rumunjska Astra, o čijoj snazi najbolje govori činjenica da su izbacili francuski Lyon.

Rijeka će igrati protiv branitelja naslova, španjolske Seville, koja je ovoga ljeta ostala bez Ivana Rakitića, belgijskog Standarda iz Liegea, te nizozemskog Feyenoorda, koji je bio klub koji je poslije minhenskog Bayerna dao najviše igrača koji su bili prijavljeni za polufinale Svjetskog prvenstva, nakon minhenskog Bayerna. Međutim, ovoga su ljeta doživjeli pravi egzodus, počevši s trenerom Koemanom, tako da su značajno slabiji nego li su bili prošle sezone.