TIHA KOALICIJA?

'Dok je HDZ uništavao Zadar SDP se brinuo o zvijezdi petokraci'

24.08.2013 u 14:09

Bionic
Reading

Zadarski gradski vijećnik iz redova Akcije mladih Marko Pupić Bakrač za stanje u KK Zadar okrivio je vrh HDZ-a

'Umjesto da se javnost pravodobno informiralo o pravom stanju stvari i da su se poduzimali hitni koraci kako bi se klub spasio od propasti manipuliralo se i lagalo s ciljem prikrivanja kriminalnih radnji i nesposobnosti vrha HDZ-a te njihovih aparatčika instaliranih u klub po načelu partijske podobnost. Kakvu to poruku vjerovnicima u predstečajnoj nagodbi šalje ovaj nesposobni Nadzorni odbor i Uprava kluba sa svojim luđačkim potezima i igrokazima 'imamo trenera-nemamo trenera'? Odakle im pravo da se poigravaju ugledom i sudbinom KK Zadar? Nevjerojatno je što su u stanju napraviti po partijskoj direktivi kako ne bi ugrozili karijeru i položaj te kako bi napredovali u stranačkoj nomenklaturi. Za njih je simbol grada samo kolateralna žrtva na njihovom putu ka ostvarenju osobnih ambicija', kazao je Pupić Bakrač na današnjoj konferenciji za novinare koju je održao ispred spomenika košarkaškom velikanu Krešimiru Ćosiću. Istom je prigodom poručio kako 'krivci za zločin nikada nisu sami razotkrivali svoja zločinačka djela i izdaju, već su ih nastojali na sve načine prikriti bez obzira na moguće žrtve'.

Na upit tko je konkretno kriv za stanje u klubu odgovorio je:

'Novog direktora Borisa Skroću postavio je Božidar Kalmeta. Vrh HDZ-a postavio je i njegove prethodnike u koje Skroće upire prstom. Po partijskoj liniji postavljene su sve uprave i nadzorni odbori. Dokaz je činjenica da nakon ovih blamaža nitko nije dobio otkaz niti je dao ostavku. KK Zadar je na aparatima i umjesto da se pristupilo hitnom liječenju odugovlačilo se i sad smo u bezizlaznoj situaciji', mišljenja je Pupić Bakrač, nesuđeni direktor kluba.

Vrlo oštar je bio i prema gradskoj opozicij.

'Svaka vlast bi poželjela ovakvu oporbu. Već sam naglašavao kako su oni u tihoj koaliciji s HDZ-om pa su mi rekli da širim teorije zavjere. Što je to ako se oni ne očituju o stanju u KK Zadar? Je li to idiotizam, nesposobnost ili tiha koalicija? Dobili su glasove birača i po tko zna koji puta ih izdali. Oni se ne očituju o ničemu. Jedino su se očitovali u zadnje vrijeme o zvijezdi petokraci. Ne daju dirati u zvijezdu, a dopuštaju da se ruši simboli grada Zadra', zaključio je Pupić Bakrač.