NIJE SRETAN

Đoković o stvari koja ga najviše muči na US Openu: Moram to prihvatiti

27.08.2024 u 12:12

Bionic
Reading

Branitelj naslova uvjerljivo je prošao prvo kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone, ali nije bio zadovoljan što mora igrati svoj meč kasno navečer

Novak Đoković izborio je 2. kolo US Opena, a nakon toga se požalio na raspored mečeva na posljednjem Grand Slam turniru sezone. Oobijedio je 138. tenisača svijeta Radua Albota sa 6:2, 6:2, 6:4 i uvjerljivo krenuo u obranu naslova.

Međutim, 37-godišnji tenisač tvrdi da se teže podnosi kasne mečeve:

'Starenje ne pomaže kad moraš igrati do dugo u noć, baterije su mi prazne. Iskreno, predugo sam čekao početak svog meča. Mislio sam da ću na teren ranije jer je Sloane Stephens imala meč na dlanu, ali odjednom se taj meč prije mog pretvorio u maraton koji je trajao dva i pol sata (Stephens je u konačnici pobijedila Anastasiju Sevastovu sa 6:3, 3:6, 7:6, op.a.)', kazao je.

'To je nešto što jednostavno moram prihvatiti. Volim igrati po noći, ali kada nešto ranije počnem. Nadam se da ću imati prilike igrati u večernjem terminu, ali da ću biti prvi i završiti u neko normalno vrijeme. Ovaj moj meč je sigurno bio poseban za gledatelje, posebno nakon ponoći. Ali to nije zbilja ono što želim', kazao je Đoković.