RESPEKT

Đokovićevo savršenstvo pred najtežim izazovom

04.07.2013 u 13:14

  • +6

Novak Đoković u Wimbledonu

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Bez izgubljenog seta su se srpski tenisač Novak Đoković i Argentinac Juan Martin Del Potro plasirali u polufinale, međusobni ogled u petak u kojem će odlučivati o jednom finalistu Wimbledona...

I dok je za Đokovića takav scenarij relativno normalan, Del Potro je ipak impresionirao svojim predstavama na londonskoj travi. Pogotovo u četvrtfinalu kada je otpuhao s terena Davida Ferrera.

'Ništa čudno, on je silno talentiran tenisač. Imao je teških i nezgodnih ozljeda u karijeri, ali se svaki put vraćao natrag jednako jako. To mogu samo veliki tenisači i Del Potro će za mene biti veliki izazov,' rekao je Đoković o tenisaču koji ga je prije nešto manje od godinu dana pobijedio u Wimbledonu. U pitanju je bio meč za broncu na Olimpijskim igrama.


Inače, na posljednja 33 Grand Slam turnira čak su 32 puta kombinirano pobjednici bili Federer, Nadal, Đoković i Murray. Jednom, i to 2009. godine, je slavio baš Del Potro i to na US Openu. Inače, prvi put u karijeri je kršni Argentinac stigao do polufinala Wimbledona.

'Đoković je broj jedan na svijetu, najbolji igrač zadnjih godina i nekadašnji pobjednik Wimbledona. Time je sve rečeno. Moj će zadatak biti težak i moram odigrati bolje od svog najboljeg tenisa za pobjedu,' rekao je Del Potro o meču koji slijedi.