psk_2

PRESS U NEURUPPINU

Domagoj Vida predložio nagradu na trenizima od 100 eura

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 11.06.2024 19:44
  • Objavljeno 11.06.2024 u 17:19
Bionic
Reading

Još su četiri dana do utakmice protiv Španjolske (subota, 18 sati, Berlin), prve za Hrvatsku na njezinom sedmom Euru. Zato je fokus igrača i izbornika samo na tom ogledu, jer svjesni su svi koliko bi pobjeda nad Furijom olakšala posao na putu u sljedeći krug natjecanja

Hrvatski reprezentativci u Neuruppinu odrađuju drugi trening u svojoj njemačkoj bazi. Ovog puta bez gledatelja, što će sasvim sigruno donijeti igračima potrebni mir.

A prije nego su izašli na teren, pred novinare su stigli Dominik Livaković, vratar Fenerbahčea, s 54 nastupa za Hrvatsku, te dokapetan Domagoj Vida (AEK Atena), koji je za Vatrene odigrao 105 utakmica.

Kako se doživljavate viđenu ljubav u Neuruppinu?

'Naravno da smo sretni i ponosni što su nas dočekali i u gradu i na treningu. Ali na polufinalu i finalu Lige nacije se dalo naslutiti što nas ovdje čeka. Tako da i nismo toliko iznenađeni. Ostavit ćemo srce na terenu i zadnji atom snage za sve što nam pružaju, pa ćemo i pokušati pobijediti svaku utakmicu', rekao je Vida.

Nadovezao se Livaković na atmosferu u Neuruppinu.

'Stvarno smo počašćeni i dat ćemo sve od sebe da se odužimo. Vidjeli smo prošle godine u Beču protiv Austrije kako to može izgledati, protiv Španjolske će to biti još luđe', poručio je Livaković.

Španjolskog novinara zanimalo je ostaje li Modrić u reprezentaciji i nakon ovog turnira.

'Luka će sam odlučiti što je najbolje za njega. Vidjet ćemo, ja se nadam da će ostati igrati još 100 godina, ali to je na njemu', rekao je Vida, a Livaković je komentirao Danija Olma.

'Igrali smo nekoliko godina zajedno, odličan je nogometaš, ponekad se čujemo, a vidjet ćemo se u subotu'.

Vida se osvrnuo na razliku između ove Španjolske i one protiv koje je debitirao na Europskom prvenstvu 2012.

'Po meni su tada bili puno bolji, ali i sada su odlična ekipa. Čak i tada 2012. smo imali svoje prilike i dobrano smo ih namučili, ali nije bilo sreće. Mi smo prije uvijek bili autsajderi, a sada nas svi shvaćaju ozbiljno te smo po tome napravili veliki iskorak'.

Domagoj Vida i Dominik Livaković na pressici Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić/PIXSELL

Livakoviću je ovo treće natjecanje kao prvom vrataru reprezentacije, osvrnuo se na razliku između prvog natjecanja i sada.

'Sigurno se puno lakše pripremati i manje je treme nego što je to bilo 2021. Znam koliko mi je teže bilo prije tri godine, nego što je sada'.

Od iduće sezone hrvatskog vratara će u klubu trenirati legendarni Jose Mourinho koji je nedavno dočekao reprezentativce u Portugalu.

'Prije svega hvala Mourinhu što nas je dočekao. Sigurno je velika čast što će takav jedan trener biti u svlačionici i nadam se da ćemo imati dobru suradnju'.

O Gvardiolu.

'Gvardiol je najbolji branič na svijetu. A može biti još bolji. Samo da ga ozljede zaobiđu', rekao je Vida, dok se Livaković nadovezao.

'Ja sam ga vidio na njegovim počecima u Dinamu i sigurno se radi o sjajnom igraču. Može pokriti više pozicija što se cijeni u modernom nogometu. Drago mi je što sam vidio njegove prve dane u seniorskom nogometu i što sam mogao pratiti njegov razvoj. Samo neka nastavi ovako, nebo mu je granica'.

  • +15
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Neuruppinu (11.6.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Španjolski novinari su pitali Vidu o tome kako planiraju zaustaviti mladi i potentni španjolski napad.

'Neću vam otkriti tajnu o tome kako ćemo ih zaustaviti, ha ha. Sigurno da se radi o jednom od najboljih napada na prvenstvu, ali sačuvati ćemo za sebe kako ih planiramo zaustaviti. U subotu ćemo vidjeti tko se bolje pripremio', rekao je Vida kroz šalu.

Na otvorenom treningu gurnuo je Ivanu Perišiću loptu kroz noge, komentari ljudi iz HNS-a bili su da će biti smjeha na večeri. Pa kako je bilo?

'Nije bilo na kraju toliko smijeha, izgubio sam utakmicu pa sam bio previše ljut. Iako je uvijek šala dobra. Dobio je prvi put kroz noge kad smo igrali ševu, to je bilo drugi put, ali nisam ga htio zezati, bilo bi malo previše. Možda ubuduće uvedemo neke novca za takve situacije. Recimo, 100 eura', zaključio je sa smiješkom Vida.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal