WTA ST. PETERBURG

Donna Vekić ponovila uspjeh Ane Konjuh

31.01.2017 u 19:35

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Sankt Peterburgu, ona je u 1. kolu sa 6:0, 6:4 svladala Latvijku Jelenu Ostapenko u susretu koji je trajao sat i 26 minuta

Vekić je u glavni ždrijeb ušla kao 'sretna gubitnica' nakon otkazivanja Švicarke Stefanie Voegele, a protiv 33. igračice svijeta, 19-godišnje Ostapenko odlično je otvorila dvoboj i dobila prvih sedam gemova.

Uslijedila je blaža kriza, Ostapenko je osvojila četiri od sljedeći pet igara pritom jedini put u dvoboju oduzevši servis 20-godišnjoj Osječanki.

Ipak, Vekić je dvoboj okončala novom serijom od četiri uzastopna gema kojom je izborila plasman u sljedeće kolo u kojemu ju čeka druga nositeljica Slovakinja Dominika Cibulkova.

Ranije u utorak plasman u 2. kolo plasirala se i Ana Konjuh koja je pobijedila Rumunjku Monicu Niculescu sa 1:6, 6:3, 6:2 nakon dvosatne borbe.

Konjuh će u 2. kolu igrati protiv još jedne Rumunjke, prve nositeljice turnira i 4. tenisačice svijeta Simone Halep, s kojom se nikada još nije sastajala.