NEDJELJA, 35. KOLO

Dvostruki program u SuperSport HNL-u; evo gdje gledati derbi s Rujevice

21.05.2023 u 11:44

Bionic
Reading

U nedjelju se kompletira 35. kolo SuperSport HNL-a. U Kranjčevićevoj Lokomotiva dočekuje Istru 1961 (17, MAXSport 1), a na Rujevici je Rijeka domaćin Dinamu (19.30, MAXSport 1)

Rijeka – Dinamo (19.30)

Za Riječane to će biti posljednja ovosezonska utakmica na domaćem travnjaku, a domaći nogometaši dočekuju ju u potrazi za bodovima koji bi trebali trasirati put prema trećem mjestu odnosno Konferencijskoj ligi.

'Dolazi nam ekipa koja je osigurala titulu prvaka Hrvatske, s novim trenerom i mojim kolegom Igorom Bišćanom. Drago mi je da je stadion praktički rasprodan, da uz pomoć publike odigramo momčadsku i fajtersku utakmicu jer jedino tako imamo šanse ugroziti Dinamo', rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović.

'Treba vjerovati u svoje mogućnosti. Jasno je da je Dinamo težak i izazovan suparnik. Zanima me kako ćemo igrati jer smo u Maksimiru pokazali da možemo. Svjesni smo da ne smijemo pokloniti ništa Dinamu', dodao je.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Utakmicu protiv Dinama najavio je i Emir Dilaver: 'Teška utakmica za nas. Dinamu je uvijek isti presing jer klub tako zahtijeva. Mi lovimo Europu, već ovo što smo napravili je fantastično. Igrači trebaju shvatiti da nemaju što izgubiti, treba uživati u ovakvim utakmicama.'

S jedne strane Dinamo sa željom da igra u pobjedničkom ritmu u skladu s već potvrđenim novim naslovom prvaka, a s druge Rijeke koja voli plasman na europsku scenu. Iz Dinamovog kuta oglasio se tremer Igor Bišćan.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Momčad je u dobrom stanju, dečki naporno rade, raspoloženi su, a tome je pridonijela i naša zadnja pobjeda. Doista je sve pozitivno, veselimo se utakmici, nadamo se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i rezultatima', istaknuo je trener Bišćan.

Dinamo je jesenas nadahnutom igrom gromko 'projurio' kroz Rujevicu pobijedivši sa 7:2, ali Rijeka u ovom novom ogledu na istom travnjaku ulazi u bitno drugačijem ruhu, s novim figurama na klupi i terenu i boljim rezultatima nego što je bio slučaj u prvom dijelu sezone.

'Rijeka u ovom drugom dijelu sezone izgleda bitno drugačije, puno ozbiljnije, potvrđuje i rezultate... Od dolaska novog trenera postižu rezultate koji pripadaju samom vrhu lige i treba ih respektirati. Očekuje nas jako zahtjevna i teška utakmica, oni su u borbi za plasman u Europu, a i mi, naravno, uvijek težimo tome da budemo dobri i da pobjeđujemo, tako da bi u nedjelju trebalo biti jako zanimljivo i kvalitetno s obje strane.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Lokomotiva – Istra 1961 (17 sati)

Prije ogleda na Rujevici snage će odmjeriti u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Istra 1961.

'Istra je izuzetno dobra ekipa, što pokazuje i rezultate i stanje na tablici. Ravnopravni su konkurenti za europske pozicije. Igramo zadnju domaću utakmicu sezone i naravno da ćemo dati svoj maksimum kako bi sva tri boda ostala u Zagrebu', rekao je trener Lokosa Silvijo Čabraja koji se osvrnuo na izjavu iz Pule u kojoj najavljuju prilično motiviran pristup.

'Svaka utakmica je bitna i ključna, moramo ući ispravno u utakmicu i uvijek ovisimo samo o sebi. Što se tiče kadra, imamo trojicu igrača pod virozom, i jednog ozlijeđenog, tako da dva, tri sata do odigravanja utakmica nećemo znati pravo stanje.'

  • +12
SuperSport HNL: Slaven Belupo - Lokomotiva, 12.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Iz Istre 1961 susret su najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Einar Galilea.

'Lokomotiva je jedan od najvećih protivnika u ligi za nas, nismo ih puno puta pobijedili. Čeka nas sigurno zahtjevna utakmica, imaju dobre igrače i dobre ideje, trenera koji radi odličan posao. Mi ćemo igrati najbolje što znamo, natjecat ćemo se s ostalih pet ekipa koje su utrci za Europu i dati sve od sebe. Možemo pobijediti svaku utakmicu, isto kao i izgubiti, to je čar nogometa. Sigurno će biti više emocija i pritiska, ali siguran sam da možemo pobijediti. Ekipa je odlična na treningu, spremni su i uvijek smo pozitivni oko rezultata, protiv bilo koje ekipe da igramo', pričao je trener Garcia.

  • +19
Istra 1961-Gorica, 13.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

'Dobro se pripremamo, mislim da je Lokomotiva svakako težak protivnik, ali sad je naša prilika da uzmemo tri boda. da smo odigrali odličnu sezonu, prije nego što mislim da su posljednje dvije utakmice koje nam mogu puno donijeti. Borit ćemo se i sve je u našim rukama. Ekipa je spremna za nedjelju, naši navijači su također spremni, mislim da zajedno možemo postići dobar rezultat i vratiti se s tri boda', poručio je Einar.