kraljevi tenisa

Emocije na rastanku; Nadal se obraćao Đokoviću, a ovaj skoro zaplakao

20.10.2024 u 13:27

Bionic
Reading

Emotivan rastanak Rafaela Nadala od tenisa

Srpski tenisač Novak Đoković pobijedio je Španjolca Rafaela Nadala u meču za treće mjesto na turniru u Rijadu sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6, čime je završena jedna od najvećih sportskih rivalstava, budući da je ovo bio njihov 61. susret.

Nakon meča, Novak Đoković se prvi obratio Rafaelu Nadalu, biranim i emotivnim riječima, prisjećajući se svega što su zajedno prošli na terenu tijekom svojih karijera.

Nedugo nakon toga, oglasio se i Rafael Nadal, koji je zahvalio Đokoviću.

'Moram prvo zahvaliti svima ovdje. Fantastičan događaj, nevjerojatni igrači i jedna od najboljih publika ikad. Hvala vam na svemu. Želim zahvaliti Novaku i njegovom timu, hvala ti na svemu što si rekao, kao i na svim trenucima koje smo podijelili na terenu. Bilo je to nevjerojatno rivalstvo. Pomogao si mi da pomičem svoje granice skoro 15 godina, hvala ti na tome, jer bez toga ne bih bio igrač kakav sam danas. Čestitam ti na tvojoj karijeri, svim titulama i svemu što si postigao, tebi i tvom timu', rekao je Nadal.

Nadal je potom upitan što će mu najviše nedostajati iz teniskog života.

'Što će mi nedostajati? Vjerojatno sve. Gotovo 20 godina karijere omogućilo mi je da igram na najboljim terenima na svijetu, koje sam prije gledao samo na TV-u. Moj san bio je postati uspješan tenisač, i to sam ostvario. Nedostajat će mi podrška i ljubav koju sam primao širom svijeta. Bila je to čast, osjećam se iznimno sretno što sam mogao igrati tenis, a ovaj turnir bio je nevjerojatan. Hvala svima!, kazao je Nadal.

Dok je Nadal govorio, činilo se da je Novak Đoković pustio i suzu.