MESSI ISPRED SVIH

ESPN odabrao najbolje igrače 21. stoljeća; očekivali smo Modrića visoko, ali baš ovako?

23.07.2024 u 22:28

Bionic
Reading

Ugledni američki portal odabrao je najbolje sportaše 21. stoljeća, a njegovi novinari napravili su i posebnu listu najboljih nogometaša. Luka Modrić nalazi se na petom mjestu, ispred, recimo, Andresa Inieste i Xavija Hernandeza

ESPN je odabrao najbolje sportaše, ali i najbolje nogometaše 21. stoljeća. Ugledni američki portal proveo je anketu među svojim novinarima i suradnicima, koji su za najboljeg u ovom stoljeću odabrali Michaela Phelpsa. Amerikanci odabrali američkog sportaša, zaista čudno.

Phelps je osvojio ukupno 28 medalja na olimpijskim igrama, od čega čak 23 zlata i bilo je to dovoljno da legendarni plivač zasjedne na sam vrh i pobijedi u strašnoj konkurenciji za najboljeg sportaša ovog stoljeća.

Phelps je pobijedio ispred Serene Williams i Lionela Messija. Među pet najboljih još su četvrti LeBron James te peti Tom Brady. Dakle, četiri od pet najboljih sportaša ovog stoljeća, kaže ESPN, dolazi iz Sjedinjenih Država.

Slijede Roger Federer, Simona Biles, Tiger Woods, Usain Bolt, Kobe Bryant, Novak Đoković i Rafael Nadal. Hrvatski predstavnik je Luka Modrić, koji je zauzeo 55. mjesto, ali zato i sjajno peto na popisu nogometaša.

Tamo je očekivano prvi Messi, a prije Modrića slijede Cristiano Ronaldo, Thierry Henry i Zinedine Zidane. Hrvatski kapetan tako se nalazi ispred ponajboljeg igrača današnjice (Kylian Mbappe) te legendi poput Andresa Inieste, Xavija Hernandeza, Ronalda i Ronaldinha.