LIGA NACIJA

Euforija u Beogradu; Srbija s rezervnim sastavom zaustavila prvaka Europe

05.09.2024 u 23:11

Bionic
Reading

Srbija je zaustavila aktualnog prvaka Europe, reprezentaciju Španjolske, u prvoj utakmici nakon njihovog osvajanja europskog naslova, odigravši neriješeno 0:0 u Beogradu.

Unatoč oslabljenom sastavu zbog brojnih izostanaka ključnih igrača, Srbija je pružila sjajan otpor i uspjela izboriti vrijedan bod.

Srbija je nastupila bez Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, dok su se Dušan Tadić i Filip Kostić oprostili od reprezentacije. Sergej Milinković-Savić otkazao je zbog ozljede, a nisu igrali ni Vanja Milinković-Savić, Uroš Spajić, Filip Mladenović, Srđan Mijailović i Mijat Gaćinović.

Srbija je bila vrlo dobra, posebno u prvom poluvremenu. U 33. minuti Luka Jović je imao veliku priliku, ali je, sam pred golmanom, promašio cijeli gol.

Španjolska je u drugom poluvremenu pojačala pritisak, no u 71. minuti Grimaldo i Yamal propustili najbolje prilike, pa je utakmica završila bez pogodaka.

U drugoj utakmici skupine Danska je slavila protiv Švicarske 2:0. U sljedećem kolu sastaju se Švicarska - Španjolska te Danska - Srbija.

Standings provided by Sofascore