SUPERSPORT HNL

Evo gdje gledati zadnju utakmicu Osijeka u Gradskom vrtu i Zekića na klupi Slavena

27.05.2023 u 10:11

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice posljednjeg 36. kola SuperSport HNL-a. Istra Istre 1961 je domaćin Slaven Belupu (16.30), a Osijek ekipi Rijeke (19 sati). Obje utakmice možete pratiti na MAXSport 1 kanalu (MAXtv)

Istra želi petu poziciju

'I za nas i za njih ovo je bila jedna jako dobra sezona pa očekujem kvalitetnu i zanimljivu utakmicu u kojoj će gosti od početka pritisnuti, biti agresivni, braniti se i pokušati voditi igru. Tako su prošli puta došli do pobjede. No, mi smo spremni na sve. Cilj utakmice nam je naravno pobijediti, kao i svaki put, to je naš mentalitet. Želimo zadržati trenutačnu 5. poziciju', najavio je susret Istra 1961-Slaven Belupo trener domaćina Gonzalo Garcia.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Zoran Zekić je odavno najavio odlazak s klupe Slavena, a nakon oproštaja od Koprivničke publike danas će se oprostiti od igrača i stožera:

'Raspoloženje je dobro, s obzirom na sve, odradili smo dobar tjedan. Mislim da će igrači biti fokusirani, bez obzira na to što je riječ o posljednjoj utakmici sezone, da će igrači biti profesionalni i na dobroj razini. Dok igraš nogomet, trebaš uživati u tome! Kakvo gorivo… To ili voliš ili ne voliš, a sve drugo je za mene iščašeno razmišljanje. Naravno, nismo svi iste glave, ali to je jedini put… Imat ćemo ovaj put na klupi i dosta juniora, vjerojatno će neki od njih dobiti i priliku na Drosini. Svaka utakmica je jako bitna. Moramo biti disciplinirani, nadam se i puno opasniji, i spremni da se to ne pretvori u nešto u što se ne bi smjelo pretvoriti, a što se ponekad momčadima zna dogoditi. Siguran sam da se i moji igrači na najbolji mogući način žele oprostiti od sezone, kao i oni koji odlaze iz kluba. I meni je to bitna utakmica, posljednja na klupi, i nije mi nevažno kako će završiti', zaključio je Zekić.

Rijeka na oproštaju Osijeka od Gradskog vrta

Velika fešta se spram u Osijeku koji igra svoju posljednju utakmicu na kultnom stadionu Gradski vrt. Trener Stjepan Tomas ovako je najavio susret s Rijekom.

'Naš plan je bio izboriti Europu, ali igračima sam ponavljao da je glavni cilj osvojiti treće mjesto. Napravit ćemo sve da u ovoj posebnoj utakmici, a imam čast da vodim momčad u posljednjoj utakmici na Gradskom vrtu, razveselimo navijače i dokopamo se trećeg mjesta. Matematički nam je dovoljan bod, ali mi idemo na pobjedu, pred našim navijačima u ovako posebnoj utakmici nemamo pravo zakazati. Mi želimo prikazati dobru igru i osvojiti tri boda.'

Njegov kolega na riječkog klupi Sergej Jakirović najavljuje napadački nogomet.

'Čeka nas lijepa utakmica u lijepom ambijentu budući da je posljednja utakmica u Gradskom vrtu. Osijek je dva boda ispred nas, napravit ćemo sve da pokušamo pobijediti jer Rijeka nije dugo slavila u prvenstvu u Gradskom vrtu. Želimo pokazati da uvijek težimo pobjedi. Očekujem pun stadion i motiviran Osijek', rekao je Jakirović.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.