SUPERSPORT HNL

Evo gdje možete gledati derbi Dinama i Rijeke, ali i utakmicu iz Velike Gorice

25.02.2024 u 08:59

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 24. kola SuperSport HNL-a. Dinamo dočekuje Rijeku (15 sati, MAXSport 1), a Gorica je domaćin Slaven Belupu (17.30, MAXSport 1)

Dinamo – Rijeka (15, MAXSport 1)

Dinamo je u europskom ritmu, prošao je u osminu finala Konferencijske lige, ali se i potrošio te nije imao previše vremena uoči dolaska vodeće Rijeke koja je u pobjedničkom naletu i u najboljoj formi od svih klubova u prvenstvu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Igramo pravi derbi, Rijeka je prva na ljestvici, krenula je s pet pobjeda ovog proljeća, sjajno su startali, imaju odličnu atmosferu... I mi smo u dobrom stanju nakon pobjede protiv Betisa, u dobrom smo raspoloženju, nakon treninga ćemo vidjeti za koga ćemo se odlučiti. Vraćaju nam se neki igrači koji nisu prijavljeni za Europu, vidjet ćemo hoće li krenuti od početka. Nadam se da ćemo odigrati kao u zadnjim utakmicama osim, naravno, one protiv Varaždina. Morat ćemo imati dobru energiju, smanjiti prostore među našim linijama, pogotovo zato što je Rijeka jako opasna po osvojenoj lopti, a mi je kroz našu igru moramo staviti pod određeni pritisak kako bismo je mogli ugroziti', istaknuo je trener Dinama Sergej Jakirović i dodao:

'Karte su poznate u HNL-u, manje-više igrači u jednoj sezoni četiri puta igraju jedni protiv drugih, znaju sve mane i vrline. U nedjelju može ulogu imati i dnevna forma i to kako si raspoložen kad se probudiš, detalji odlučuju, a u nekim trenucima treba imati i sportske sreće. Naravno, ne možete se oslanjati na sreću, ali je treba zaslužiti.'

Maksimir bi mogao biti rasprodan, barem one tribine koje su dostupne, karte za Zapad su otišle, sjever dolje isto, a Riječani su razgrabili ulaznice za jug…

'Respektiramo Dinamo, ali ga se ne bojimo. Idemo odigrati hrabru utakmicu i uvjeren sam da možemo do pozitivnog rezultata', poručio je gostujući strateg Željko Sopić koji sa svojom momčadi dolazi s pobjedničkim gardom.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

'Bitno je samo s kakvim gardom idemo. Može se dogoditi da izgubimo. Teško, ali zašto ne. Utakmica će pokazati svoje. Mi ćemo ostaviti srce na terenu i pokušati pobijediti. Trinaest kola je do kraja, naravno da polazišna točka je bolja u našu korist u ovom trenutku, ali ova utakmica neće ništa odlučiti.'

Više saznajte na SofaScore OVDJE

Gorica – Slaven Belupo (17.30, MAXSport 1)

U sjeni derbija iz Maksimira igra se utakmica susjeda na ljestvici, šestog i sedmog, dviju momčadi koje su bodovno poravnate.

'Od dolaska Roya Ferenčine oni su se stabilizirali, to je ozbiljna momčad, napravili su dobar posao u prijelaznom roku, doveli ozbiljne igrače, pokazali time svoj smjer, vjerojatno će se pokušati uključiti i u borbu za Europu. Ako ne budemo koncentrirani, bit će nam jako teško', izjavio je trener Gorice Dinko Jeličić.

Pet zadnjih utakmica između ova dva rivala završilo je bez pobjednika…

'Čeka nas zahtjevna utakmica. Gorica će se 'vaditi’ iz serije loših rezultata, ali to su njihovi problemi. Mi razmišljamo samo o nama. Optimizam budi način na koji je momčad radila tijekom ovog tjedna. Idemo se 'potući' za bodove i u Koprivnicu se vratiti sretni i zadovoljni', jasan je bio trener gostiju Roy Ferenčina.