EL - Spartak iz Trnave

Evo gdje možete gledati povijesnu utakmicu Dinama; po pobjedu pred praznim tribinama

25.10.2018 u 10:58

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama u četvrtak, u sklopu 3. kola Europske lige, gostuju u Slovačkoj kod Spartaka iz Trnave (Arenasport 3, 18:55). Kao što je poznato, utakmica će se zbog kazne koju je Spartak dobio zbog rasizma igrati pred praznim tribinama pa će tako svi navijači biti uz male ekrane. Povijesna je ovo prilika za igrače Dinama koji bi pobjedom praktički osigurali 'proljeće u Europi' nakon 49 godina

Nogometaši Dinama predvođeni trenerom Nenadom Bjelicom ispred sebe imaju povijesnu priliku. U slučaju pobjede nad Spartakom iz Trnave – koji je ostavio odličan dojam u kvalifikacijama za Ligu prvaka (izbacili su Zrinjski i Legiju iz Varšave te ispali nakon produžetaka od Crvene zvezde) - Dinamo bi s devet osvojenih bodova praktički osigurao 'proljeće u Europi'.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Spartak briljira u domaćem prvenstvu, a treba reći i kako je ta momčad u play-off fazi Europske lige izbacila slovenskog prvaka Olimpiju te kako je u svom prvom povijesnom nastupu u grupnoj fazi ovog natjecanja upisala pobjedu nad Anderlechtom.

'U momčadi nemamo skupo plaćenih velikih zvijezda i ponajprije se uzdamo u dobro ozračje i zajedništvo. Tužni smo jer protiv Dinama nećemo imati pomoć naših navijača koji su veliki dio kluba i koji atmosferom što je stvaraju djeluju na momčad. Nakon prva dva kola Dinamo je favorit, mislim da su najjača ekipa skupine i da su opravdano na prvom mjestu. Dinamo nije favorit samo u utakmici u Trnavi, već mislim da je i favorit skupine', kazao je Latal, trener Spartaka.

Raspored svih utakmica Dinama u skupini D Europske lige (Arenasport):

  • 20. rujna: Dinamo - Fenerbahče 4:1
  • 4. listopada: Anderlecht – Dinamo 0:2
  • 25. listopada: Spartak T.- Dinamo
  • 8. studenog: Dinamo – Spartak T.
  • 29. studenog: Fenerbahče - Dinamo
  • 13. prosinca: Dinamo - Anderlecht

S druge strane Dinamo, koji je bio blizu plasmana u Ligu prvaka, pod vodstvom Nenada Bjelice izgleda zaista impresivno ove sezone. Pobjedama nad Fenerbahčeom i Anderlechtom prva su momčad svoje skupine i sada ispred sebe imaju dva susreta sa slovačkim Spartakom. S četiri osvojena boda i teoretski bi osigurali 'proljeće u Europi', što Dinamu nije uspjelo od daleke 1970. godine.

  • +9
Anderlecht - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2018./19. Izvor: Profimedia / Autor: JASPER JACOBS

'Oni su dobra momčad koja možda nema individualnu kvalitetu kao Fenerbahče i Anderlecht, ali imaju jako dobru momčadsku igru. Sigurno će biti teško, no ne i nepremostivo. Sad smo fokusirani samo na taj susret, a ne na ono što nam to može donijeti. Želimo dobiti utakmicu, kao sve do sada, i idemo s pobjedničkim gardom', kazao je Bjelica, dodavši na temu 'proljeće u Europi':

'Treba ići korak po korak. Fokusiramo se na danas i tako se ide do cilja, stepenica po stepenica. Sad je pred nama treća stepenica. Dinamo ne trpi prosjek i mi ne želimo prosjek, već želimo biti najbolji. Nažalost, igramo pred praznim tribinama. Iako je to za nas prednost, uvijek je lijepo igrati pred navijačima. Nije to za nas nikakav problem. Spremni smo, jedva čekamo utakmicu i nadamo se pobjedi.'

Dodajmo još kako kod Dinama probleme s ozljedama imaju branič Dilaver, bek Leovac i ofenzivni veznjak Majer, a Bjelica ne može računati ni na važnog stopera Theophile-Catherinea, koji je suspendiran. Dobra je vijest za njega je ta da su Šitum i Moro dovoljno spremni da konkuriraju za nastup protiv Spartaka, donosi portal Dvoznak.com.

No mladi Španjolac Dani Olmo uvjeren je u pobjedu i veliki je optimist:

'Znamo da je Trnava jaka u obrani i napadu. Bit će teško, ali spremni smo. Idemo po pobjedu. Iako je stadion prazan, znamo da će utakmicu na televiziji gledati puno naših navijača i da će svi biti uz nas. Imamo svoj cilj, imamo veliku šansu i trebamo dobiti utakmicu. Svi vjerujemo u to', poručio je Olmo.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL