SUDAČKA ANALIZA

Evo kako je Ante Čulina odradio 'posao' na Jadranskom derbiju

29.09.2024 u 22:57

Bionic
Reading

Rijeka i Hajduk bez pogodaka su okončali 102. Jadranski derbi. Nažalost, više od sedam tisuća gledatelja na Rujevici baš i nije moglo uživati u nekoj bajnoj utakmici, ali na svu sreću nema ni sudačkih repova

Bivši slovenski nogometni sudac, s mnoštvom iskustva s jakih i velikih utakmica, Damir Skomina potvrdio je kako je zagrebački sudac Ante Čulina odradio dobar posao, te kako ni jedni ni drugi nemaju što prigovarati.

'Utakmica je zahtijevala stalnu pozornost suca i mislim da mu je to uspjelo. Čuo sam mnogo prije utakmice mnoge na suđenje, no on je super odsudio. Nema se nitko što žaliti, posao je korektno odrađen. Možda ne kritika, nego uputa vezana za gard suca', započeo je Skomina.

Ipak, upozorio je Slovenac na jednu situaciju, a dogodilo se to na samom kraju prvog poluvremena, kada je došlo do naguravanja igrača, a u tome ih je sudjelovalo desetak, kako je Čulina trebao pokazati dva žuta kartona. Jer tako bi pokazao da ima čvrst stav i autoritet.

'Iz ničega kreće rasprava. Jednostavno sudac ostaje pasivan i dolazi do naguravanja. Imamo 10 do 14 igrača koji raspravljaju i guraju se. Tu su upute Uefe jasne, kad se to dogodi, moraju biti dva kartona! Ne bih rekao da baš moraju i da je to srž problema, ali ako imaš uputu, ako ti je Uefa to dala, posluži se njome. Između Smolčića i Livaje (op.a iako je zapravo Rakitić bio u začetku te rasprave) sve je krenulo, ako si tamo, moraš gledati tko je inicijator'.

Kako je to izgledao, možete vidjeti u nastavku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Naguravanje na kraju prvog poluvremena Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Damir Skomina o suđenju na Jadranskom derbiju Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport