NAJTROFEJNIJI U POVIJESTI

Evo kako se Đoković naklonio Nadalu nakon objave Španjolca da završava karijeru

10.10.2024 u 19:03

Bionic
Reading

Rafael Nadal je objavio da će na kraju sezone završiti karijeru. Španjolcu su poruke podrške poslali brojni tenisači, a posebno emotivnu poruku je poslao Novak Đoković.

'Rafa, jedan post nije dovoljan da izrazim poštovanje koje imam prema tebi i onome što si učinio za naš sport', tako je Đoković počeo objavu na društvenim mrežama.

'Nadahnuo si milijune djece da počnu igrati tenis i mislim da je to vjerojatno najveće postignuće koje netko može ostvariti. O tvojoj upornosti, predanosti i borbenom duhu učit će se desetljećima. Tvoje nasljeđe će živjeti zauvijek. Samo ti znaš što si sve morao proći da postaneš ikona tenisa i sporta općenito.

Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do same granice u našem rivalstvu koje je najviše utjecalo na mene kao igrača. Tvoja strast prema predstavljanju Španjolske uvijek je bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa španjolskom Davis Cup reprezentacijom. Bit ću tamo osobno da odam počast tvojoj zvjezdanoj karijeri', napisao je Đoković, osvajač 24 Grand Slam titule.

Nadal veliku karijeru, u kojoj je osvojio 22 Grand Slama, završava u 39. godini.