NEMA ISPRIKE

Evo što je izjavio Nadal nakon šokantnog poraza

25.06.2013 u 09:25

  • +3

Rafael Nadal u 1. kolu Wimbledona

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Poraz Rafaela Nadala 7:6(4), 7:6(8), 6:4 u 1. kolu Wimbledona od 135. tenisača svijeta, Belgijanca Stevea Darcisa, daleko je najveća priča prvog dana najvećeg svjetskog turnira…

Nadal je i prošle godine ispao vrlo rano u Wimbledonu, u 2. kolu od Čeha Lukaša Rosola. Nakon toga sedam mjeseci nije igrao zbog ozljede koljena. Vratio se i više nego impresivno. Na svih devet turnira koje je odigrao ove godine uoči Wimbledona stigao je do finala, osvojio je sedam naslova. Imao je omjer 43-2, a u All England Club je stigao s 22 uzastopne pobjede.

Španjolski tenisač, koji je ove godine rekordni, osmi puta osvojio Roland Garros, nije očajavao zbog poraza. Također, uporno je odbijao govoriti o svom koljenu i evidentno slabijem kretanju na terenu nego što smo navikli od njega…

'Ovo nije tragedija, to je sport. O koljenu ne želim govoriti. Sve što bih rekao o koljenu bi bila isprika, a ja ne želim nuditi isprike, već samo čestitati suparniku koji je igrao odlično', rekao je Nadal.


'Teško je izgubiti u 1. kolu, ali, život ide dalje, Tour ide dalje. Ovo je sport u kojem se pamte pobjede, a ne porazi. Ne želim pamtiti ovaj poraz. Želio sam doći u Wimbledon u najboljem mogućem stanju, ali sam znao da će ovo biti teška godina za mene, možda i teža nego ikada. Tako je i bilo.

I za kraj.

'Moja sezona je fantastična, puno bolja nego sam očekivao prije pet mjeseci. Vrlo sam sretan svojom sezonom. Znao sam da se poraz poput ovog može dogoditi', zaključio je Nadal.