10 ZAPOVIJEDI

Evo što je sve Guardiola zabranio igračima Cityja

05.10.2016 u 11:01

Bionic
Reading

Pep Guardiola ništa ne prepušta slučaju, svoj analitičan i sistematičan pristup radu odmah je uveo i u Manchester Cityju - igračima je podijelio 10 zapovijedi kojih se moraju pridržavati

Jedan od najiskusnijih u momčadi Manchester Cityja, dokapetan Argentinac Pablo Zabaleta (31) otkrio je čime je Guardiola iznenadio igrače u svlačionici i trening kampu.

'Tjera nas da zajedno doručkujemo i ručamo. Puno smo naučili u ovih nekoliko mjeseci s njim. Posebno kada je u pitanju njegova strast za nogometom. Na dane kada treniramo isključen nam je internet i u potpunosti smo izolirani od toga što se događa oko nas. Koncentrirani smo samo na nogomet', otkrio je Zabaleta.

Guardiola je igračima objavio 10 zapovijedi, pa tako među ostalim igračima je zabranjena brza hrana, hamburgeri, pizze i ostali junk food, a izbačeni su gazirani sokovi, pivo. Igrači i stručni stožer obavezno objeduju zajedno, po mogućnosti dvaput dnevno. Na meniju je tjestenina, riža, meso, riba, jogurti, žitarice i puno, puno voća. Posebnu pažnju Guardiola obraća na prehranu nakon utakmice kako bi se igrači što prije fizički oporavili.

Uveo je Pep i svojevrsni policijski sat, kašnjenje na treninge i okupljanja strogo je zabranjeno. U kamp se dolazi najmanje sat vremena ranije, a svako se kašnjenje novčano kažnjava! Kad je momčad na okupu, najstrože je zabranjeno korištenje mobitela, razgovori, SMS poruke, internet. Igrači su dobili upute kako se moraju ponašati, kako u međusobnom ophođenju tako i u javnosti te odnosu prema novinarima, navijačima. Bezobrazluk i bahaćenje u medijima najstrože su zabranjeni. Zabranjeno je i nepoštovanje ostalih klupskih zaposlenika, tako da igrači sami nakon treninga ili utakmica prljavo rublje spremaju na za to predviđena mjesta, a svlačionica ne smije biti neuredna i za nju se brinu sami igrači!

Igrači moraju poštovati i kodeks odijevanja, obavezni su nositi klupsku garderobu s obilježjima Manchester Cityja, a sva su klupska druženja isplanirana do najsitnijeg detalja. Slično je Guardiola napravio i u Bayernu, bilo je provoda, izlazaka i tuluma, no bez ikakvih divljanja i pijančevanja. Sad Pep isto očekuje i od Cityjevih zvijezda.

No što kad netko prekrši pravila? Postoji cjenik i za to - kazne su od 250 do 6.000 eura, a moguće i više ako netko ponovi prekršaj pravila. Sve kazne naplaćuju kapetan Vincent Kompany i njegov zamjenik Pablo Zabaleta, njih su dvojica rizničari. Novac koji će se naći u toj blagajni na kraju sezone će uplatiti u humanitarne svrhe.