PRVAK EUROPE PREŽIVIO

Evo što su gosti sve rekli o trijumfu protiv rukometaša Zagreba

17.11.2016 u 14:25

Bionic
Reading

Aktualni europski prvak Kielce vratio se na pobjednički put u Ligi prvaka, i to protiv hrvatskog predstavnika PPD Zagreba koji je bio domaćin u Varaždinu. Najbolja poljska momčad slavila je 26:23, a evo što su poslije uzbudljivog dvoboja izjavili gosti

Hrvatski reprezentativni vratar Filip Ivić nastavio je braniti u sjajnoj formi, s 11 obrana značajno je pridonio trijumfu Kielcea.

'Fantastična atmosfera, ispunjena dvorana i više sam nego sretan zbog ove pobjede. Sjajan je osjećaj vratiti se doma. Bili smo u maloj krizi, izgubili smo zadnje dvije utakmice i zato sam presretan s ova dva boda. Cilj je pobijediti u dvije preostale utakmice do kraja polusezone i biti prvi u skupini', rekao je Ivić te dodao:

'Moram čestitati Zagrebu na borbenom duhu i dobroj igri, ali moram isto tako reći kako su moji suigrači napravili odličan posao.'

O utakmici je govorio i trener Kielcea Talant Dujšebajev.

'Trenutno nismo u najboljoj formi zbog brojnih ozljeda, ali izborili smo važnu pobjedu nakon dva poraza. Bila je to teška utakmica, Zagreb je dobra momčad i teško je pobijediti takvu ekipu', izjavio je Dujšebajev koji je prije pobjede protiv hrvatskog prvaka imao 20 najgorih dana u trenerskoj karijeri koja traje gotovo 15 godina.

Naime, Dujšebajev je u ta tri tjedna s Kielceom izgubio dva susreta Lige prvaka protiv Löwena (24:36) i Vardara (34:40), ali i s poljskom reprezentacijom, čiji je izbornik, isto je tako bio poražen od Srbije (32:37) i Rumunjske (23:28). Njegovom crnom nizu tako je došao kraj u Varaždinu.