ANTIREKLAMA ZA HRVATSKU

Evo što sve pišu strani mediji o sramotnom napadu na Rakitića i obitelj

02.07.2016 u 17:14

  • +3

Huligani napali kamenjem Rakitića i njegovu obitelj u Hrvatskoj

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić

Bionic
Reading

Hrvatska je dobila antireklamu za svoj turizam. Vijest o napadu na Ivana Rakitića i njegovu obitelj brzo je prešla granice Lijepe Naše i završila u čitanim stranim medijima

Hrvatski reprezentativac napustio je otok Ugljan, a vijest o napadu postala je jedna od najčitanijih, ne samo u Hrvatskoj, nego i preko granice.

Marca (Španjolska) piše kako je Rakitić s obitelji bio prisiljen napustiti mjesto za odmor koje su napali nasilni navijači.

Sport (Španjolska) spominje da je riječ o ozbiljnom incidentu zbog kojeg je Rakitić morao promijeniti planove, da je obitelj nogometaša prestravljena, kao i da je ugled otoka neopravdano oštećen zbog mladića koji su kamenjem napali kuću.

Gazzetta dello Sport (Italija)ide tako daleko da u svojoj vijesti navodi da su frustrirani pojedinci uništili vilu i da se Rakitićev odmor pretvorio u dramatičan bijeg.

L'Equipe (Francuska) u svojoj vijesti donosi kako su nasilni hrvatski huligani kamenovali vilu u kojoj je bio Rakitić s obitelji, no njihov novinar smatra da je razlog napada nezadovoljstvo zbog ranog ispadanja reprezentacije s Eura.

Bild (Njemačka) također među glavnim vijestima ima Rakitića te naglašava da mu je nakon neuspjeha na Euru propao i odmor.

Kurir (Srbija) piše o sramoti i skandalu, napadu kamenjem huligana zbog kojeg je uspaničeni Rakitić gliserom napustio Ugljan.

I drugi mediji iz Europe i regije nisu propustili informirati o događaju koji je naštetio ugledu hrvatskog turizma, a ponajviše ljudima s otoka Ugljana koji su zbog neodgovornog pojedinca, ili više njih, dobili antireklamu za svoj kraj.