NIJE SVE TAKO CRNO

Evo što Zidane misli o debaklu u Londonu; izjave koje su mnoge neugodno iznenadile

02.11.2017 u 08:16

Bionic
Reading

Poslije prvenstvenog poraza kod Gorine (1:2), aktualni španjolski i europski prvak Real Madrid pao je i u Ligi prvaka na gostovanju kod Tottenhama (1:3). Nije bilo lako treneru Zinedineu Zidaneu pred novinarima

Francuski stručnjak na klupi Reala proživljava možda najteže razdoblje od kada je 2016. zasjeo na klupu 'kraljeva'. Od brojnih trofeja ističu se dvije Lige prvaka i jedno španjolsko prvenstvo. No na Santiago Bernabu se ne živi na staroj slavi, navijači Reala su razmaženi i uvijek traže sjajne igre na terenu i pobjede.

Trenutačno od Reala ne dobivaju niti jedno niti drugo, a zna se da je onda dio krivice na treneru. Nitko još nije potegnuo pitanje njegovog odlaska, ali ako će Barcelona i dalje povećavati prednost u Primeri, a ako uz to Madrižani nastave pružati blijede partije u Ligi prvaka ni otkaz Zidane nije nešto nemoguće. U Realu nikada nisu imali problema s time da otkantaju svoje legende.

  • +10
Liga prvaka, Tottenham - Real Madrid, 4. kolo, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH

A što poslije debakla u Londonu kaže Zidane? On se i dalje igra sa živcima navijača i uprave, jer smatra da na Wembleyju to uopće nije bilo tako loše.

'Nismo izgledali izgubljeno. Nedostajalo nam je ritma, ali stvarali smo prilike no nismo uspjeli zabiti. Izgubili smo, razočarani smo, ali moramo čestitati protivniku. Razlog poraza? Možda nismo svi na jednakoj razini. Događaju se svakakve stvari, ali nogomet ide dalje. Poraženi smo  večeras od boljeg suparnika.'

Francuz je zatim svojim odgovorom iznenadio prisutne novinare.

'Kriza? Ne, nismo u krizi. Uvijek me pitate jesam li zabrinut? Nisam, istina je da smo igrali protiv bolje momčadi i moramo to prihvatiti,' govorio je veliki Zizou koji je svjestan da je zapelo oko efikasnosti.

  • +11
Liga prvaka, 4. kolo, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: PHIL NOBLE

' Ponekad u sezoni zabiješ hrpu golova, a nekada to ne možeš. U posljednje se vrijeme to događa nama. Nanizali smo dva poraza, ali imam iskusnu momčad, oni su prvaci, promijenit ćemo to. Puno je utakmica i situacija se može okrenuti. Mi ćemo to i napraviti,' poručio je Zidane svima koji misle da Real ove sezone neće napraviti ništa.