VELIKI PROBLEMI

F1 karijera mu je uništena i prije prve utrke sezone?

25.02.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Mjesto Luiza Razije u Marussiji više nije sigurno nakon što njegovi sponzori nisu uplatili novac koji su obećali uplatiti momčadi

Mladi 23-godišnji brazilski vozač nije uopće vozio tijekom prošlotjednog drugog kruga testiranja u Barceloni. Iako je ekipa to pokušala objasniti 'potrebom za konstantnošću', zbog koje je Max Chilton četiri dana sjedio za volanom njihovog novog bolida, otkrilo se da to ipak nije bio razlog Razijinog odsustva. Zapravo, problem je bio u novcu kojeg brazilski sponzori nisu uplatili Marussiji iako je tako dogovoreno.

'U ugovoru piše da određene uključene strane imaju obveze. Vjerovali smo im, ali došlo je do konflikta,' izjavio je Luiz Razia za brazilski Folha de S.Paulo te dodao:

'To je razlog zašto nisam vozio u Barceloni. Sve smo napravili kako treba, ali neke su stvari izvan naše kontrole. Sada to treba riješiti. Treba nam nekoliko dana.'

Svjetski automoto mediji već pišu o kraju F1 karijere bivšeg GP2 vozača i prije početka, svjesni da je financijska injekcija koju sponzori vozača donose ekipama ključna da bi danas netko nastupao u elitnom automobilističkom natjecanju. Razia pak potvrđuje da mu se nikako nije svidjelo što nije vozio prošli tjedan.

'Ne bih potpisao takav ugovor da sam znao da ću imati toliki hendikep,' priznao je.