DOLAZE U PARU IZ RB LEPIZIGA?

Fabrizio Romano najavio Barcelonino senzacionalno pojačanje

10.05.2024 u 17:38

Bionic
Reading

Nakon sezone u kojoj nisu osvojili niti jedan veliki trofej, jasno je da će se ovog ljeta u momčadi Barcelone dogoditi velike promjene kada je riječ o igračkom kadru. Kako stvari stoje, uprava katalonskog kluba završava prvi veliki transfer ovog ljeta.

Iako trenutno imaju velikih financijskih problema, čelništvo Barcelone pronašlo je način kako bi se pojačala za sljedeću sezonu.

Jedan od načina na koji je Barcelona uspjela uključiti elitne igrače bez potrebe da previše brine o financijskom fair-playu bilo je uključivanje posuđenih igrača.

Kako prenosi Fabrizio Romano, nekadašnje čudo La Masije i sadašnja zvijezda PSG-a Xavi Simons mogao bi završiti senzacionalnim povratkom u Barcelonu.

'Xavi Simons i PSG će donijeti odluku o njegovoj budućnosti prije Eura, ali PSG ga ne želi prodati ovog ljeta. Osim toga, uprava Leipziga ne može si priuštiti otkupiti ga ovog ljeta. I zato je vrlo izvjesno da će Simons ponovno na posudbu. Barcelona svim silama pokušava dogovoriti posudbu, a zainteresirani su i Leipzig, te klubovi iz Premiershipa. Mnogo će se pitati i samog nogometaša gdje želi igrati sljedeće sezone', napisao je Romano.

Dolaskom Simonsa Barcelona bi dobila upravo ono što joj nedostaje u posljednje vrijeme, a to je dinamika u igri kakvu malo koji igrač u aktualnoj momčadi Barcelone ima.

Osim toga on ima 'nos' za gol, te je kao vezni igrač postigao devet golova ove sezone kao posuđen igrač u RB Leipzigu.

Simons ne bi imao problema s prilagodbom i adaptacijom jer je boravio u La Masiji, a važnu ulogu ima i Xavi, po kojem je i dobio ime, pošto je ovaj bivši veznjak Barce bio idol njegovom ocu, Regilliju Simonsu, danas treneru u Volendamu.

Barcelona bi, ako dogovori posudbu, navodno imala mogućnost otkupiti njegov ugovor nakon što završi posudba, ali PSG neće ovog talenta pustiti za manje od 100 milijuna eura, što se u ovom trenutku čini gotovo nemogućim za Katalonce.

Nije Simons jedini vrhunski igrač koji ove sezone igra sjajno u Leipzigu, a došao bi u Barcelonu, budući da se nastavljaju pregovori Barcelone i Danija Olma, koji je također nekad bio član čuvene La Masije.