veliko finale

Federer traži osvetu protiv Đokovića i najslađu Grand Slam titulu u karijeri

14.07.2019 u 08:54

Bionic
Reading

Nakon što se uspješno obračunao s Rafaelom Nadalom, Roger Federer pokušat će se ove nedjelje revanširati Novaku Đokoviću za dva izgubljena finala u Wimbledonu i tako se s gotovo 38 napunjenih godina vratiti na teniski tron...

Iza 37-godišnjeg Švicarca još je jedna nezaboravna sezona, u kojoj daleko dolazi na svim važnim turnirima, a uspješno se vratio i igranju na zemljanoj podlozi, što je okrunio polufinalom Roland Garrosa.

  • +3
Roger Federer u Halleu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U Halleu prije nekoliko tjedana Federer je osvojio svoj 102. turnir u karijeri i približava se rekorderu Connorsu, ali priliku povećati broj titula ima ove nedjelje na najvećoj mogućoj pozornici, u finalu Wimbledona.

Roger Federer ganja svoj deveti Wimbledon u karijeri i 21. Grand Slam turnir, ali protiv najtežeg mogućeg protivnika, prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

U međusobnom omjeru Srbin vodi 25-22, odigrali su mnoge legendarne mečeve, a Federer će pokušati osvetiti dva izgubljena vimbldonska finala, 2014. i 2015. godine kada ga je Đoković uspješno svladao.

'Kad s nekim odigraš više od 15 mečeva, nema više tajni. Na kraju će odlučiti tko ima bolji dan, tko se mentalno bolje osjeća i ima više energije i tko igra bolje kad je najvažnije,' smatra Roger Federer.

'Neće mi biti prvi put da igram s Federerom na centralnom terenu. Znam što mogu očekivati,' samouvjereno je najavio Novak Đoković koji ganja svoju petu titulu u Londonu i 17. na Grand Slam nivou kojom bi se približio svom cilju: postati najuspješniji u povijesti tenisa.

U svakom slučaju, pred nama je još nezaboravan meč, a tko god trijumfirao, Federer zaslužuje respekt zbog svoje dugovječnosti i svega što je napravio ove godine u Wimbledonu...