NEMA PREDAJE

[FOTO] Kakav olimpijski duh! Za vrijeme utrke unakazio si je lice, nije mogao disati od krvi, ali nije odustao...

08.02.2022 u 06:50

Bionic
Reading

Austrijski skijaš Daniel Hemetsberger zabio se je u jedna vrata na spustaškoj stazi, ali to ga nije spriječilo da završi utrku

Ovaj 30-godišnji skijaš neće po dobrome pamtiti olimpijski spust. Na početku svoje vožnje, dok se mučio s velikom brzinom i valovitom stazom na umjetnom snijegu, zabio se u jedna vrata.

'Hemetsberger je u nevolji, zamalo je pao. Ova dodatna brzina u gornjem dijelu stvarno dovodi najbolje svjetske spustaše do ruba', rekao je Nick Fellows, komentator Eurosporta.

A koliko je Hemetsberger nastradao, najbolje se vidjelo kada je ušao u cilj. Televizijske kamere snimile su njegovo lice obliveno krvlju, razbijen nos i usta…

'Pogledajte krvavi nos i razbijeno lice. To je olimpijska odanost', pohvalio je komentator utrke Austrijanca što nije odustao.

Hemetsberger je završio na 21. mjestu od 36 natjecatelja unatoč tome što je morao promijeniti način disanja zbog nesreće.

'Morao sam disati na usta jer mi je nos bio pun krvi', rekao je u mix zoni.

  • +3
Austrijski skijaš Daniel Hemetsberger Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Inače, švicarski skijaš Beat Feuz novi je olimpijski pobjednik u spustu. On je u ponedjeljak najbrže prošao stazom Yanqing ispred Francuza Johan Clareya i Autrijanca Matthiasa Mayera.