mali protiv velikih

[FOTO] Ogorčenje u Srbiji: Zvezda utjerala strah u kosti velikom Milanu, pa sudac uskratio beogradskoj momčadi priliku za iznenađenje

26.02.2021 u 08:19

Bionic
Reading

Milan je daleko teže nego što se očekivalo preskočio Crvenu zvezdu. Nakon beogradskih 2:2, u uzvratu na San Siru je bilo 1:1 i talijanski velikan je prošao dalje zbog više golova u gostima.

Milan je poveo u 9. minutio golom Kessiea iz kaznenog udarca, a izjednačio je Ben Nabouhane u 24. minuti. Na početku drugog dijela, Stefano Pioli je u igru uveo Zlatana Ibrahimovića i Antu Rebića, ali više nije bilo golova.

Rebić je u 53. minuti imao lijepu priliku, ali nije uspio zabiti. Gosti su od 70. minute igrali bez isključenog Gobeljića.

Zvezda se pokazala u vrlo dobrom svjetlu, a koliko je beogradski sastav postao ozbiljna momčad, potvrđuje i podatak da od listopada prošle godine i poraza kod Hoffenheima, nije izgubila ni jednu europsku utakmicu.

Nije izgubila ni sada od Milana, ali je eto ispala.

Međutim, beogradska se momčad ima itekako pravo razloga ljutiti, jer španjolski sudac Jesus Gil pokazao je da će se igrati tri minute sudačke nadoknade na San Siru.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +4
Milan - Crvena zvezda, šesnaestina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Imala je Zvezda zadnji napad, a par sekundi prije isteka dodatnog vremena, lopta je završila u korneru. Dakle, po svim pravilima nogometne igre, sudac je morao dopustiti izvođenje udarca iz kuta. Ali nije.

Potrčali su Zvezdini igrači prema njemu, uvjeravajući ga da im dopusti izvođenje kornera, ali ignorirao ih je. Sva sreća da je trener Dejan Stanković ostao pribran i tjerao svoje igrače od španjolskog sudačkog terceta.

A svoj bijes iskalili su i novinari u Srbiji.

'Iako su gubili, promašivali šanse, igrali s igračem manje, niti to ih nije zaustavilo, pa je na kraju i sudac mora spašavati slavni Milan!', jedan je od naslova.

'Talijani se grčevito branili, a onda se španjolski sudac uplašio da Zvezda ne postigne gol', ljute se s pravom u susjedstvu.