NAJVAŽNIJE DA SE VRATIO

[FOTO] Roger Federer ispao od tenisača koji je u Dohu došao s pet poraza u nizu; Švicarcu nije pomoglo ni što je imao meč-loptu

11.03.2021 u 19:08

Bionic
Reading

Roger Federer oprostio se od turnira u Dohi, Švicarac je zaustavljen u četvrtfinalu od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija 6:3, 1:6, 5:7

Švicarac se nakon stanke od 14 mjeseci i dva operativna zahvata vratio u akciju, ali je na katarskom truniru kratko trajao. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom je teškom mukom svladao Daniela Evansa, da bi već zapeo na sljedećoj prepreci.

Federer je dobio prvi set breakom u četvrtom gemu (6:3), ali se u drugom Gruzijac razigrao, bio agresivan s osnovne linije te je ekspresno došao do 1-1 u setovima (6:1).

U odlučujućem setu nekada prvi igrač svijeta imao je meč loptu kod vodstva 5:4, ali je nije iskoristio da bi Gruzijac u narednom gemu napravio break, a zatim na svoj servis realizirao svoju treću meč loptu za prolaz u svoje prvo polufinale od Hamburga 2019.

Meč je trajao sat i 50 minuta, a spomenimo kako je Basilašvili u turnir ušao s pet poraza zaredom. Razigrao se baš u lošem trenutku za osvajača 20 Grand Slamova i trostrukog pobjednika Dohe.

No najvažnije je da se Federer vratio, nekim svojim potezima podsjetio koliko je bio dobar i da ćemo ga gledati sljedećih mjeseci.

Roger Federer u Dohi Izvor: EPA / Autor: Samer F Rejjal / HANDOUT by beIN

Basilašvili će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza koji je u četvrtfinalu nadigrao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 5:7, 6:3, 7:5.

U polufinale se plasirao i Rus Andrej Rubljov kojemu je Mađar Marton Fucsovics predao dvoboj bez borbe. On će u petak igrati protiv boljeg iz ogleda Austrijanca Dominica Thiema i Španjolca Roberta Bautiste.