OTEO SE KONTROLI

Fury ostao bez pojasa, a sad na njega kreće i policija!

10.12.2015 u 16:56

Bionic
Reading

Britanska policija istražuje izjave Tysona Furyja pune homofobije i muškog šovinizma, a kontroverzni boksač vrijeđa i kolege sportaše, poput Lewisa Hamiltona i Andyja Murrayja...

Boksački 27-godišnji teškaš iznenadio je svijet pobjedom protiv Vladimira Klička prije dva tjedna, no prije i poslije ovog velikog uspjeha uglavnom su ga pratile kontroverze.

Jedan od četiri pojasa svjetskog prvaka već je uspio izgubiti. Naime, međunarodna boksačka federacija IBF ne podržava njegov revanš s Kličkom, već je zatražila meč s prvim izazivačem Hlaskovom koji nije dogovoren pa je uslijedila kazna. Fury je kao protest bacio pojas u zahodsku školjku.

Da je to jedina ludost koju je napravio, bilo bi dobro. Naime, britanska policija pokrenula je istragu protiv boksača zbog širenja homofobije i muškog šovinizma. Rezultat je to Furyjevih hladnih izjava na BBC-u u kojima izjednačava homoseksualnost i pedofiliju te žene opisuje kao 'dobre za kuhinju i biti na leđima'.

Nije ni na tome stao. U izboru za britanskog sportaša godine u konkurenciji s Furyjem još su Lewis Hamilton i Andy Murray o kojima je imao birane riječi.

'Koliko karaktera treba netko da bi sto puta vozio istom stazom ili lopticu prebacivao s jedne na drugu stranu? Ne baš mnogo, ili?', ustvrdio je boksački šampion, a 100 tisuća ljudi potpisalo je peticiju da ga se izbaci iz konkurencije za ovu nagradu.

Braću Kličko je pak nazvao varalicama koje su ga pokušale potajno drogirati u Düsseldorfu.

Fury se oteo kontroli i na sudu će uskoro morati platiti divljanje pod medijskim reflektorima...