GOTOVA STANKA!

Futsal Dinamo protiv rivala traži završnicu kupa

16.02.2016 u 08:53

Bionic
Reading

Nakon puna dva mjeseca bez utakmica domaćeg futsala, u srijedu 17. veljače Futsal Dinamo odigrat će prvu utakmicu osmine finala Hrvatskoga kupa protiv dubrovačkog Squarea

Utakmica Dinama i Squarea, piše službena klupska stranica domaćina, je na rasporedu u srijedu u 19.30 u ŠD Sutinska vrela. Neće to biti prvi međusobni susret ove dvije momčadi u tekućoj sezoni. Prvenstveni dvoboj u kojem je Dinamo u sklopu 7. kola dočekao Dubrovčane završio je pobjedom domaćina 4:1. Iako rezultat možda sugerira rutinsku pobjedu, Dinamo se itekako pomučio protiv raspoloženog Squarea.

Utakmicu su uspjeli prelomiti tek u samoj završnici kada je Davor Kanjuh s dva pogotka donio vrlo važna tri boda protiv izravnog konkurenta za doigravanje. Osim Kanjuha, najzaslužniji za tu pobjedu bili su navijači na tribinama koji su u trenutcima kada je Square opasno prijetio, dali dodatan impuls svojim ljubimcima te ih potaknuli da posljednjih desetak minuta utakmice odigraju kao u transu.


Upravo zbog toga, iz Dinamovog tabora naglašavaju koliko će podrška navijača biti važna i u ovom kup susretu. Cilj je ostvariti što pozitivniji rezultat uoči uzvrata u Dubrovniku, a to će biti puno lakše ostvariti uz gromoglasnu podršku s tribina. Iako respekta prema gostima ne manjka, cilj je jasan - prolazak u daljnju fazu, odnosno završni turnir, natjecanja.

Dinamov kadar doživio je tek kozmetičke promjene u odnosu na jesenski dio sezone, a informacije iz kluba govore kako će trener Dinama Mićo Martić na raspolaganju imati kompletnu momčad.

'Square je za mene jedan od najboljih momčadi našeg prvenstva i očekujem iznimno neizvjesnu utakmicu. Naš je cilj ostvariti što bolji rezultat uoči uzvrata u Dubrovniku gdje niti jednoj momčadi nije lako igrati, i u konačnici ostvariti plasman u završnicu Kupa,' najavio je utakmicu mladi Matej Horvat, jedini igrač Futsal Dinama koji je nastupio na netom završenom Europskom prvenstvu u Beogradu.

Horvat je igrač kojeg ispunjene tribine posebno inspiriraju, što je pokazao na utakmici protiv Solina kada je njegov pogodak postao hit na društvenim mrežama.

'Nadam se da će nas navijači i u nastavku sezone pratiti kao i do sad, i da ćemo već od srijede zajedno krenuti u nove pobjede,' završava popularni Banana.