POGLEDAJTE GOLOVE

Gattusov pečat već se vidi: Hajduk u potpunosti nadigrao HB Torshavn

25.07.2024 u 22:56

Bionic
Reading

Hajduk je pobijedio HB Torshavn s 2:0 u prvoj utakmici 2. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige (MAXSport 1, MAXtv) i na Farske Otoke putuje sa solidnom prednošću. Golove su zabili Uremović i Livaja, a Gennaro Gattuso može biti zadovoljan sa svojom prvom službenom utakmicom na klupi

Hajduk je pobijedio HB Torshavn u prvoj utakmici 2. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige. Nakon sjajnog nogometa u prvom poluvremenu, Bijeli su utakmicu priveli kraju s 2:0 i na Farske Otoke putuju u prednosti. Hajduk je bio sjajan u prvom poluvremenu, a zadržao je zavidnu razinu intenziteta i energije čak i u drugom. Prerano je za bilo kakve zaključke, pogotovo s obzirom na kvalitetu suparnika, ali rani znaci su dobri.

Bijeli dominirali u prvom poluvremenu

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Hajduku. Bijeli su, uostalom kao i u čitavoj utakmici, domimirali u svim aspektima igre; imali su veliku prednost u posjedu (više od 65 posto), stvarali šanse, kontrolirali tempo i to sve naplatili s dva pogotka. Nakon što je prepuni Poljud (više od 28.400 gledatelja) pozdravio Ivana Rakitića, koji nije konkurirao za sastav, Hajduk je od prve minute krenuo agresivno.

Već u 5. minuti Marko Livaja izbio je sam pred golmana Teitura Gestssona. Nije uspio pogoditi, tako da se morao strpiti do svog prvog europskog pogotka u bijelom dresu. Međutim, bio je to znak u kojem će smjeru utakmica krenuti. Gennaro Gattuso najavio je agresivni, intenzivni Hajduk, s puno rizika u igri s loptom i visokom razinom presinga bez nje. Na Poljudu se vidjelo kako ovaj Hajduk već dobiva Gattusove odlike, makar protiv za klasu slabijeg suparnika.

Torshavn bez udarca do 73. minute

Prvi Hajdukov gol u ovoj sezoni zabio je Filip Uremović u 19. minuti; Marko Capan ubacio je s desne strane, loptu je prebacio Anthony Kalik, a Uremović s druge stative poentirao za 1:0. Hajduk nije stao. Igralo se 11 minuta u znaku domaćina, a onda je Kalik izborio kazneni udarac koji je Livaja pretvorio u 2:0. Bio je to njegov prvi europski gol za Hajduk. Na poluvrijeme se otišlo s 2:0; gosti nisu uputili niti jedan udarac prema golu Ivana Lučića.

U nastavku je, očekivano, pala razina Hajdukove igre, svjesno ili nesvjesno. Bijeli su imali sigurno vodstvo, a kada nisu uspjeli pritisak iz prvih 20-ak minuta pretvoriti u gol za 3:0, spustili su tempo. Vrlo dobre prilike su u 55. i 60. imali Kalik, koji je odigrao vrlo dobru utakmicu, i Zvonimir Šarlija. U 66. je Gattuso izvadio Kalika i Emira Sahitija, a priliku dao Ivanu Perišiću i Bruni Durdovu. Hajduk je tada izgubio nešto na intenzitetu, ali je i dalje kontrolirao susret. Farani su svoj prvi udarac prema Lučiću uputili u 73. minuti; doduše, bio je prilično opasan.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dominacija Bijelih

Utakmica je u posljednjih desetak minuta u potpunosti izgubila na intenzitetu i strukturi; gosti su prestali izlaziti u svoj karakterističan visoki presing, Hajduk nije jurio za trećim pogotkom. Uostalom, sezona još nije ni krenula kako spada, treba čuvati snagu. Bijeli su svoj posao odradili, ostavili su bolji dojam, to konkretizirali, a sada moraju izbjeći opuštanje u Torshavnu.

Hajduk je utakmicu završio sa 70 posto posjeda i 17 udaraca, u odnosu na samo dva gostiju. Rezultat ne djeluje tako uvjerljivo, ali ovo je bila dominantna utakmica Bijelih.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +29
Hajduk - HB Torshavn (25.7.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

>