činjenice

Gdje smo mi u odnosu na Slovence u klupskom nogometu; da Dinama nije...

30.08.2024 u 09:11

Bionic
Reading

Nakon teške blamaže Rijeke u Ljubljani kod Olimpije i poraza 5:0 hrvatski klupski nogomet doživio je novi pad. Sramoćenje zbog ponašanja 'navijača' Rijeke iz Armade ostavimo po strani, posljedice divljanja na stadionu tek će se saznati, no onaj rezultatski šamar je već očigledan.

Dovoljno je usporediti se sa Slovenijom. Hrvatska u Europi ima samo Dinamo koji je suvereno izborio nastup u Ligi prvaka, dok će Slovenija ove sezone imati dva predstavnika u Konferencijskoj ligi.

  • +34
Neredi u Ljubljani, Armada bakljada, Olimpija - Rijeka, 29.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Joze Suhadolnik / Delo

Osim Olimpije koja je izbacila i posramila Rijeku, tu je i Celje. Slovenski prvak, koji je unatoč početnom porazu od Pjunika u Armeniji (1:0), uspio preokrenuti rezultat u uzvratu i pobijediti s uvjerljivih 4:1. Celju je pomoglo rano isključenje protivničkog igrača Jamesa u 11. minuti, nakon čega su golovima Nemanića i hrvatskog nogometaša Luke Bobičaneca iz penala poveli 2:0 do poluvremena.

  • +36
Olimpija - Rijeka (29.8.2024.), Konferencijska liga Izvor: Profimedia / Autor: Natasa Kupljenik / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Iako je Celje također ostalo s igračem manje u 50. minuti zbog isključenja Kvesića, te je Pjunik smanjio rezultat iz penala u 63. minuti, Celje je osiguralo pobjedu i plasman u Konferencijsku ligu zahvaljujući golovima Kucysa u 74. i 85. minuti.

S druge strane, Maribor nije uspio izboriti prolaz, ispavši s ukupnim rezultatom 2:0 od Djurgardena, nakon što su Šveđani pobijedili 1:0 u obje utakmice.

No, dva predstavnika u skupnoj fazi nekog europskog natjecanja je veliki uspjeh susjeda na kojemu im treba čestitati.

Izvor: tportal.hr / Autor: SofaScore