supersport hnl

Gennaro Gattuso nakon pobjede istaknuo jednog igrača: On je za mene dar Božji

20.10.2024 u 19:03

Bionic
Reading

Hajduk je u 10. kolu SuperSport HNL-a u gostima pobijedio Slaven Belupo 2:0. Domaćinima su dva gola poništena nakon VAR provjere, a Hajduku je priznat gol nakon sumnjivog prekršaja. Utakmicu je komentirao trener 'bilih' Gennaro Gattuso

Hajduk je loše ušao u utakmicu, Slaven Belupo je bio bolji, a u prvih petnaestak minuta 'farmaceutima' su poništena čak dva gola.

'Prvih dvadeset minuta je za detaljniju analizu, pritisnuli su nas visoko. Uremović je previše izlazio na njihove duge lopte, ostavljao je previše prostora iza sebe. Prvi gol nas je razbudio i promijenio stanje na terenu. Rekao sam da neće biti lako, Slaven Belupo je dobra momčad koja zna što želi', kazao je nakon susreta Gattuso koji je posebno istaknuo Ivana Rakitića:

'Već prije dva tjedna sam rekao da je Ivan Rakitić za mene dar Božji. I to ne samo na terenu, već i van njega. On je šampion u svakom smislu, moja želja je da ostane što duže aktivan kao igrač. Malo je igrača na svijetu poput njega. Jako je inteligentan i puno mi pomaže, pravi je lider. Kad me mladi igrači pitaju kako se trebaju ponašati, onda im kažem da trebaju biti kao Ivan. O njemu sve govori njegova karijera.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Stipe Biuk odigrao je jako dobru utakmicu. Nakon asistencije u prošlom kolu, danas se upisao među strijelce. Publika ga je pozdravila gromoglasnim pljeskom kada je izlazio iz igre, a koliko je Gattuso zadovoljan njegovim izvedbama?

'Stipe je odličan igrač, otišao je prije nekoliko godina iz kluba za dobar novac. Vani se nije naigrao te je iskazao veliku želju za povratkom. Jako se radujem što se vratio, a od njega očekujem još više. Ima tehniku i brzinu te je tip igrača kojeg ja volim. Mora se još više truditi na treningu i to je igrač koji zasigurno može zabiti i više od osam golova po sezoni. On može biti jedan od protagonista ove momčadi', kaže Gattuso čiji Hajduk sad na vrhu ljestvice SuperSport HNL-a ima četiri boda više od prvih pratitelja:

  • +15
Slaven Belupo - Hajduk (20.10.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ova četiri boda su ništa, nećemo se na njih ni osvrtati. Ako mislimo da je to velika prednost, varamo se. Iznenađen sam pomalo s ovom situacijom, ali ona je plod našeg rada. Ne možemo se opustiti, već moramo ići utakmicu po utakmicu. Ovakav Hajduk gledate zbog truda koji igrači ulažu na svakom treningu. Prošla godina nam je pouka, tek na kraju sezone možemo pričati', kazao je Gattuso te za na kraju zahvalio navijačima:

'Za kraj, volio bih se zahvaliti našim navijačima. Tisuću ih je došlo iz Splita, nešto manje iz okolnih gradova. Hvala im puno, ova pobjeda je za njih!'

Standings provided by Sofascore