POJAVILI SE LJUDI...

Gerrard spustio navijačima i sa stilom se oprostio od Mourinha

11.05.2015 u 09:54

Bionic
Reading

Steven Gerrard je zabio u remiju (1:1) Chelseaja i Liverpoola, te izišao uz pljesak londonske publike koja ga unatoč toj lijepoj gesti nije nimalo impresionirala. Za razliku od trenera njihove momčadi

Gerrad je glavom izjednačio na konačnih 1:1, a sve do izmjene suočavao se s pogrdnim pjesmicama i kartonima koji su evocirali uspomene na njegovo poznato proklizavanje prošle sezone u dvoboju istih protivnika. Kada je četvrti sudac signalizirao da Gerrard napušta igru prolomio se glasan 'buuuu', no malo po malo se pretvorio u pljesak cijelog stadiona koji je ustao i posljednji put pozdravio englesku legendu.

'Aplauz stadiona. Više sam uživao u ovacijama s crvenog sektora. Drago mi je da su Chelseajevi navijači napokon došli na utakmicu,' priuštio si je zadnju izjavu na račun velikih rivala nogometaš koji se čitavu karijeru borio u crvenom dresu.

Protiv Chelseaja je bio vrlo uspješan dok na Bridge nije došao Jose Mourinho. Portugalac je Gerrarda nazvao najdražim neprijateljem, a taj osjećaj pokazao se uzajamnim.

'Što reći o Mourinhu. Ima moje duboko poštovanje, samtram ga najboljim trenerom na svijetu. Želio me dovesti u sve klubove u koje je odlazio, ali više mi znači bilo koji trofej osvojen u Liverpoolu nego što bi mi značilo deset u drugom dresu,' objašnjava Gerrard još jednom zašto nije surađivao s Mourinhom.


Još dvije utakmice za Liverpool pa odlazi u LA Galaxy. Što je pošlo po zlu ove sezone?

'Izgubili smo Luisa, ali da je Sturridge bio spreman kroz sezonu vjerujem da bi ušli među najbolja četiri i otsvarili osnvni cilj. Jednostavno nismo bili dovoljno dobri ove sezone, ali i danas se vidjelo da je u ovoj momčadi puno snage i potencijala i vjerujem da će uz ljetne dodatke već iduće sezone biti spremna za novu bitku,' kaže nakon dvoboja Liverpoolova legenda na odlasku.