IZA TOGA STOJI

Gobac: Balić je kriv što zadnjih pet godina nismo osvojili zlato

29.01.2013 u 21:36

Bionic
Reading

Prvi čovjek hrvatskog rukometa, Zoran Gobac u intervjuu za RTL Danas izrazio je zadovoljstvo što Balić nije poveden na SP u Španjolskoj.

'Ivano je velik čovjek, velik sportaš, velik rukometaš, ali činjenica je da problem može biti baš u njemu. Mislim da Ivano Balić nije doveo pet puta Hrvatsku do cilja, to mislim. I iza toga stojim. Jer ako je on takav kakav je, onda je on to morao završiti. On je bio takav u Portugalu i Ateni, ali očito da zadnjih godina nije bio takav', izjavio je Zoran Gobac za RTL, uz tvrdnje da mu je žao što se s pomlađivanjem nije krenulo još na Olimpijskim igrama u Londonu.

'Da smo šest mjeseci ranije krenuli s promjenama, možda bismo imali dvije zlatne medalje. Mislim da bi sasvim drukčija bila priča u Londonu da je jedan skroman sportaš u liku Muse bio tamo. A mi smo igrali s jednim pivotom. Najviše se zbog medija nismo imali hrabrosti odlučiti za pomlađivanje.'

'Rukomet je kolektivan sport, a neki pojedinci su bili previše medijski eksponirani,' mišljenje je prvog čovjeka rukometa o Ivanu Baliću koji također tvrdi da bi Hrvatska osvojila zlato da su Lacković, Buntić i Štrlek bili zdravi.

Gobac je udario i po malim sportovima u Zagrebu za koje kaže da plivaju u novcu, dok je RK Zagreb morao prepoloviti budžet. A imao je što reći i onima koji ga pokušavaju srušiti:

'U Hrvatskoj je jal jedino čime se možemo podičiti. Jedino smo u tome konkurentni u Europi!'

Cijeli intervju sa Zoranom Gopcem pogledajte OVDJE