KRAJ AGONIJE

Gotovo je: Chelsea potjerao Josea Mourinha!

17.12.2015 u 16:05

Bionic
Reading

Nakon što je nanizao devet poraza u Premiershipu ove sezone, Jose Mourinho dobio je otkaz u Chelseaju koji će potražiti novog trenera u pokušaju buđenja momčadi koja igra neprepoznatljivo...

Mourinho je po drugi put u karijeri preuzeo klub u lipnju 2013. godine i s njim odmah osvojio naslov prvaka Engleske, no u novoj sezoni izgubio je konce i momčad se urušila na terenu.

Nakon što je protiv Leicestera u ponedjeljak doživio deveti poraz u sezoni, uprava Chelseaja na izvanrednom sastanku odlučila mu je uručiti otkaz. Mourinho se proteklih tjedana uspio posvađati s mnogim svojim zvijezdama koje ga više nisu slijedile pa je ovakva odluka bila logična.

Prema pisanju britanskih medija, Chelsea će morati platiti 40 milijuna funti kao otpremninu, ako u međuvremenu nisu postigli za klub povoljniju nagodbu.

Kandidati za novog trenera su, prema pisanju BBC-a Pep Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rodgers i Juande Ramos. Pred nasljednikom je mnogo posla jer Chelsea zaostaje 20 bodova za vodećim Leicesterom, a ima samo bod više od zone ispadanja.

Mourinhu je ovo drugi put da je potjeran iz Chelseaja koji ostaje jedini klub iz kojeg je Portugalac izbačen usred sezone.