PRO 3x3 TOUR

Grad košarke Zadar ovako nešto još nije doživio; o spektaklu na Forumu danima se govori

31.05.2022 u 10:51

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na prekrasnom Forumu u Zadru, pored crkve sv. Donata održan je još jedan turnir u sklopu PRO 3x3 TOURa 2022. – Otvorenog prvenstva Hrvatske u 3x3 košarci!

Grad Zadar, kao grad košarke, pružio je uz Zadarsku županiju, turističku zajednicu Grada i Županije veliku podršku projektu. Na oduševljenje prisutnih, turnir su posjetile i tri generacije obitelji pokojnog Kreše Ćosića – supruga Ljerka, kćer Ana i unuk Borna. O terenu na Forumu i kadrovima koji su obišli svijet danima se govori u Zadru...

Što se natjecateljskog dijela tiče, u petak je održano natjecanje po skupinama u kojima je sudjelovala i domaća ekipa Iskusni dabrovi (Vito Barbaroša, Marino Pantalon, Marin Knežević, Damir Simicevic), ali na žalost nisu izborili daljnji plasman.

Subota je počela sa kišom i pomicanjem kids daya u kojem je na kraju pobjedu odnijela ekipa KK Velgor nad domaćom ekipom KK Diadora Zadar. Popodne, osim neizvjesnosti na samom terenu, organizatori su vodili borbu i s onom oko vremenskih neprilika. Kiša je na trenutke padala pa se teren u nekoliko navrata prekrivao, a natjecanje nastavljalo. Međutim, nakon što se spustio pljusak, nije bilo druge opcije nego turnir prebaciti u dvoranu. Zahvaljujući pomoći KK Zadar i KK Sonik Puntamika natjecanje je nastavljeno u legendarnoj dvorani Jazine, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

Titulom pobjednika osladila se ekipa Crne Guje, drugo mjesto pripalo je ekipi Aluplastik Živinice, dok je treće mjesto s velikim veseljem proslavila reprezentacija Mađarske. Njihovo veselje je bilo još veće jer je prigodnu nagradu sponzora Laško za osvajanje natjecanja u tricama dobio njihov član Kelemen Balazs. Prijatelj Udruge, Mladen Cetinja, ujedno i višegodišnji suigrač Krešimira Ćosića, uručio je nagradu pobjednicima.

Uz sportsko značenje, ovaj je projekt i snažna turistička promidžba Republike Hrvatske jer su lokacije odigravanja turnira uistinu spektakularne. Sljedeći turnir odigrat će se u dvorcu Eltz u Vukovaru 10. i 11.lipnja, a nakon toga slijedi:

  • Vinkovci (17./18.06.2022.)
  • Osijek (24./25.06.2022.)
  • Umag (19./20.08.2022.)
  • Karlovac (26./27.08.2022.)
  • Zagreb, (02./03.09.2022.),
  • Završni turnir u Puli (09./10.09.2022.)

Projekt su od početka podržali Hrvatska Turistička Zajednica, Hrvatski košarkaški savez, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska elektroprivreda i Laško. Energy Basket d.o.o. i Udruga PRO3x3.