BITKA ZA MARJAN

Gradski derbi: Split prijeti, Tudor respektira, Torcida bojkotira!

27.07.2013 u 14:46

Bionic
Reading

Splitski gradski derbi u Parku mladeži(nedjelja, 21 sat, Arenasport3) bit će teški ispit za obje momčadi. Hajduk, kojemu je ovo već šesta utakmica u dvadesetak dana, ali i Split, koji i bez suspendiranog Ante Rebića puca na pobjedu u 55. susretu ovih protivnika

Hajdukov trener Igor Tudor otvoreno je prebacio ulogu favorita na Žužulov klub, pa zaključio da je po kadru Split 'odmah iza Dinama'.

'Ali, imamo i mi svoje adute, teren će pokazati tko je bolji. Da, Hajduk je želio dovesti Bellea, potom i Rocu, ali oni su ponudili više. I da, Matu Bilića smo kontaktirali već dva dana nakon što smo osvojili Kup - najprije menaždera, a potom i njega osobno. Ipak je odabrao Split iz njemu znanih razloga', otkrio je Tudor.

Napadač Ante Rebić u nedjelju neće igrati i tu Tudor vidi korist jer, kaže, radi se o velikoj zvijezdi hrvatske lige i budućnosti hrvatskog nogometa.

'Očekujem pravi Hajduk u nedjelju! očekujem igru s idejom, s presingom, s jednom našom prepoznatljivosti... A samim time i treba doći pozitivan rezultat. To uvijek naglašavam igračima. Bit će teško jer puno utakmica je iza nas, a i sami znate da devedeset posto ekipa ne igra presing kao mi. Nije lako, igrači se brže troše, ali bit će i rotacija u prvoj momčadi', otkrio je trener Splićana. Potvrdio je da se u igru vraća Franko Andrijašević, dok je pohvalio i mladog Dina Mikanovića koji je sjajno iskoristio priliku nakon što se ozlijedio Avdija Vršajević.

Ogled s početka prošle sezone koji je izazvao puno bure u Splitu, čak i zahtjev za poništenjem dvoboja



'Puno je utakmica, svaka nam je važna...', komentirao je Tudor, trener koji ove sezone još nije izgubio. Na Poljudu se iščekuje četvrtak i treće pretkolo Europske lige protiv Dila Gorija: gruzijska momčad potpuno neuobičajeno pojaviti će se u Splitu već u subotu predvečer, očito se žele aklimatizirati na paklene vremenske uvjete.

U Parku mladeži, s druge strane, otvoreno najavlju bitku za sva tri boda: trener Stanko Mršić podsjeća da on osobn o ima dobar skor protiv Hajduka - kao trener Cibalije, Osijeka, Zadra...

'Da smo u standardnom sastavu, bili bismo favoriti. Ali, s druge strane, bili smo favoriti i u Puli, pa nismo pobijedili', upozorava Mršić. Za dvoboj protiv Hajduka na raspolaganju neće imati Križanca, Vitaića, Barabana i Rugaševića, a po svemu sudeći neće nastupiti ni Ante Erceg, koji je desetak dana bio 'izvan stroja'.

'Gledali smo Hajduk. Brzi su prema naprijed, neće oni čekati, nego će probati napasti našu zadnju liniju', predviđa Mršić, koji naglašava da je bez Rebića njegova momčad oslabljena barem za 30 posto.

Dok se obje ekipe razbacuju najavama, u subotu ujutro krenula je prodaja ulaznica za nedjeljni derbi. Velike gužve njije bilo, ponovno zbog - za hrvatske prilike - nevjerojatno visoke cijene od 80 kuna za sve tribine. park mladeži s kapacitetom od oko 4 tisuće vjerojatno neće biti ispunjen do kraja -između ostaloga i zbog Torcidinog bojkota.

Hajdukovi navijači iz protesta ponovno ne namjeravaju organizirano popuniti južnu tribinu stadiona, no na ostalim tribinama svakako će ih biti...