PEP IMA SVOG FAVORITA

Guardiolin 'bolan udarac' Kovačiću; sada je i hrvatskom veznjaku sve jasno

19.09.2024 u 10:39

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac, Mateo Kovačić u srijedu je s klupe odgledao utakmicu 1. kola Lige prvaka, imeđu svog Manchester Ctityja i milanskog Intera (0:0)

Manchester City remijem 0:0 protiv milanskog Intera otvorio je novu sezonu Lige prvaka. Rezultat je to koji ne može razveseliti navijače Građana, no prema izjavi Pepa Guardiole - on je zadovoljan.

No, kada biste pitali Matea Kovačića, posebno za njegov 'doprinos', on bi sigurno rekao da nije zadovoljan.

A time se dan nakon utakmice bave i engleski mediji. Jer očekivao se njegov nastup protiv Intera, u kojem je Kovačić svojevremeno igrao.

Međutim, Guardiola je odlučio da mu nije potreban u ovoj utakmici, što najbolje oslikava u kakvoj situaciji se hrvatski veznjak trenutno nalazi.

Kovačić je igrao odlično na startu sezone i činilo se da će ove sezone imati veću minutažu, ali nakon što se Rodri oporavio od ozljede, postalo je jasno da se to neće dogoditi.

Guardiola je tako pokazao da je Rodri vjerojatno najvažniji član ekipe, bez obzira na to što je i Kovačić u dobroj formi.

Mirror piše da je to jasan pokazatelj da se Kovačićev status neće mijenjati, te da ni unatoč dobrom početku sezone on nikada neće imati prednost ispred Rodrija. Katalonski stručnjak to mu je ovom odlukom i pokazao.

Kovačić je ovog ljeta imao nekoliko zanimljivi ponuda za odlazak s Etihada, ali odlučio je ostati u Cityju jer je bio standardan zbog Rodrijeve ozljede. I što je najvažnije, tu je minutažu je iskoristio najbolji način.

Standings provided by Sofascore