MIKANOVIĆ SJAJAN

Hajduk dobio novog aduta: Idemo po pobjedu u Skopje

19.07.2013 u 08:40

  • +7

Drugo pretkolo Europske lige, Hajduk - Turnovo

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Hajduk je u turbulentnoj utakmici, karakteristično za mlade momčadi, svladao Turnovo s 2:1 i tako napravio određeni pomak prema trećem pretkolu Europske lige. Najbolji bijeli igrač na terenu bio je desni bek Dino Mikanović kojemu je ovo bio prvi seniorski dvoboj koji je započeo na terenu

U Osijeku baš i nemaju razloga za slavlje. U njihovom dvorištu rastao je Dino Mikanović, no prošloga ljeta nisu mu bili ponudili profesionalni ugovor i 19-godišnji desni bek sinoć je u dresu Hajduka zablistao protiv Turnova. Asistirao je za oba gola, pokazao da ima sjajan šut, vrlo solidne prodore, brzinu i drskost. Hajduk je 'preko noći' dobio još jednog vrlo zanimljivog igrača.

'Sretan sam, naravno. Odlično sam odigrao u prvoj utakmici koju sam započeo, ali dobra je bila cijela momčad a ne samo ja', kaže još uvijek samozatajni mladić koji ipak nije mogao skinuti zasluženi osmijeh s lica.

Mikanović je jasno pokazao raspon svojih nogometnih kvaliteta


'Turnovo je protivnik dostojan ove razine natjecanja, ali uvjeren sam da bi s Torcidom na tribinama slavili uvjerljiviju pobjedu. Neka, ne preostaje nam ništa neko otići u Skopje po još jedan pozitivan rezultat', kazao je mladić koji bi mogao postati standardno Tudorovo rješenje na desnom boku.

U prednjem redu Anton Maglica i dalje ima status rezervnog napadača. Osječanin nije iskoristio dobru priliku nakon ulaska s klupe, ali nije pognuo glavu.

'Promašio sam, da... Nadam se da će nam se vratiti u uzvratu. Nismo imali navijački poticaj s kojim bi sve bilo lakše i ljepše, ali u uzvrat idemo muško i čvrsti dati sve što možemo za prolazak u idući krug', rekao je jedan od junaka lanjskog finala kupa koji još nije uhvatio pravu formu ove sezone.