OKO SOKOLOVO

Hajduk drastično oštećen: za penal i dva isključenja 'lokosa'

23.02.2016 u 11:29

Bionic
Reading

S nestrpljenem se očekivala emisija 'Stadion' na HRT-u u kojoj se u rubrici 'Oko sokolovo' analizirala utakmica 23. kola MAXtv prve lige između Lokomotive i Hajduka (2-1)

Pojedine sudačke odluke izazvale su pravu buru i bijes u splitskom prvoligašu, što se dobro vidjelo u izjavama predsjednika Hajduka Marina Brbića

Na našoj nacionalnoj televiziji Mateo Beusan je govorio o spornim situacijama, zašto 'lokosi' Jerko Leko i Franko Andrijašević nisu isključeni, kao i zašto nije dosuđen kazneni udarac nakon što je Borna Barišić u kaznenom prostoru Lokomotive igrao rukom.

'Zadnji put sam i branio Leku jer se oko njega stvara fama da bi mogao dobiti žuti još u svlačionici, ali činjenično stanje je da je zaslužio prvi žuti. Nakon toga dolazimo do 73. minute gdje je prošao 'lišo'. To je trebao biti drugi žuti, crveni, to je pogreška suca Pejina', pričao je Beusan za HRT te se osvrnuo na Andrijaševića koji je u 74. i 81. rukama skrenuo loptu.

'Ovdje je sudac pokazao totalnu dekoncentriranost, on čak nije pokušao ni verbalno upozoriti igrača koji je dva puta igrao namjerno i sprječavao putanju lopte prema svom kaznenom prostoru', rekao je Beusan i dodao da su to trebala biti dva žuta, odnosno crveni.

Za posljednju situaciju o kojoj se u medijima najviše pričalo, ruci Barišića i nedosuđenom kaznenom udarcu, Beusan je bio jasan:

'Nemam to što komentirati. Ne mogu ja tu otkriti neku toplu vodu. Meni nije jasno da drugi pomoćni nije signalizirao da je igrač broj tri igrao rukom', rekao je Beusan.

Na sve se osvrnuo i Joško Jeličić.

'Nema nikakvog objašnjenja ni opravdanja za kompletnu sudačku ekipu ili organizaciju. Kad zbrojite infrastrukturu i suđenje, nije ni čudo što se većini nas koji volimo nogomet HNL počeo i gaditi.'

Pitanje za Oko sokolovo: O čemu se ovdje radi?a) penalb) penalc) penal

Posted by HNK Hajduk Split on Saturday, February 20, 2016